29 Mart 2007




AİLEDE BİRİLERİ BİLİYOR - 3

ANNEM


Abimlerden sonra bütün aile bireyleri neredeyse öğrenmiş oldu... Annemle beraber oflayıp puflamam yüzünden yanımıza -psikiatra eğlence olsun diye giden- halamı da almış bir görünelim dedik (psikiatrları oldum olası sevmişimdir..)

Doktordan sonra anlayamadığım şekilde annem bir iki gün ölüyorum, çok hastayım diyerekten yatak döşek yatmıştı abimlerde... (ne desem az o doktor için)


Trenle eve gidiyoruz annem bana dönüp;
- Bana bak! doktor oğlunuzun kadınlığa özentisi var dedi!!!

(daha sonra ben bunu öğrendiğimde önce annemi yatıştırdım sonra gidip doktoru tartakladım)

- "Anne ne kadınlığa özeneceğim ben erkeğim ama erkeklerden hoşlanıyorum hatta bir sevgilim bile var..."


- "Sus, kimseye birşey söyleme, ben seni Haydar Dümen'e göstereceğim, kendi ellerimle evlendireceğim"
filan dedi... "Zaten sen 8 yaşındayken ben anlamıştım" (bir yandan sinirle kafasını da sallıyordu) "ama baban geçer" demişti...Devamı

12 yorum:

Nakhar dedi ki...

ama anneme hala anlatamadım Haydar Dümen'in evli çiftleri birleştirdiğini :) bu cümle de film gibi programını tanıtırmış gibi oldu ya neyse... :)

Noni dedi ki...

Aaaaa ne biçim doktormuş bunun kadınlığa özentilikle ne alakası var ki??? Neyse böylece ailedeki herkes öğrendi heralde, en azından söyleyememenin verdiği yükten kurtulmuş oldun, şimdi hafiflemişsindir...

Nakhar dedi ki...

daha yazmadıklarım var herkesin tepkisi bu kadar hafif atlatılır cinsten değil :)

edi.ben dedi ki...

aslında evlat bambaşka bi'şey. (neden "aslında" diye başladım bilmem, sanki yazının devamında bu kelimeyi gerektirecek birşeyler okuyacakmışım gibi hissettim, ondan sanırım)
anne olanlar bilir ;). "sağlıklı olsun da gerisi hiiiç" denir hep. annenin tepkisi de eminim çevreden alacağın tepkilerden dolayı mutsuz olacağındandır. korkar anneler. çocukları hiç mutsuz olmasın, hiç ağlamasın isterler. çok garip bir duygu bu. örneğin oğlum ağlarken, sanki kalbimi kerpetenle sıkıştırıp koparıyorlarmış gibi olurum hep.
seni çok seviyor. bak ne kadar emin konuşuyorum. eee ne de olsa anneyim, izin ver de bileyim :)
dedim ya senin cinsiyetine ya da kişiliğine, ya da sevgilinin cinsiyetine ya da kişiliğine değildir hiç bir iç çekişi eminim. sen mutsuz olma yeter'dir... kesinlikle... ve ne yazık ki o da biliyor ki bizim toplumumuzda bazı "ayıp" denileni ya da "gülünen şeyleri" yapanlar hep garipsenmiştir. cehalet demeyeceğim. bu konuda kimse cahil değil çünkü. korkaklıktan. sadece korkaklıktan.
oğlum benim herşeyim. ve sağlıklı, mutlu olduğu sürece her duygusunda, her seçiminde yanında olacağım. eğitiminden, cinsel tercihine kadar... ister çöpçü olsun, ister prof. mutlu olsun da...
anneni anlıyorum, senden bile daha iyi bitanecik...
öpücük yine... anlarsın sen ;) (silmeeeee)

Nakhar dedi ki...

beni sevdiğinden şüphem yok biliyorum seviyo... ama elalem ne der zihniyetinden bir türlü kurtulamıyo :)

fendalinka dedi ki...

ya bence doktor önce normal bi şekilde anlatmaya çalışmıştır ama bazen anlayamayabiliyolar benden babanemle tartışmıştım bunu.. ve o da anlamamıştı belki anlatıcak kelimeleri kadınlığa özeniyo şeklinde seçebilmiştir evet kötü ama annen şirin bi mantık geliştirmiş.. doktor değilde sen anlatsan belkide daha iyi olurdu..

bu arada hala arayanım soranım barışalım diyenim yoktur.. merve hep telefon başında:D

Nakhar dedi ki...

merfem fendam limkam

şimdi blogumu okuyorsa arar diyeceğim de anıl okumaz böyle şeyleri bundan eminim madem barışmaya niyetin var her zamanda erkekten beklenmezki bu tür şeyler ara de ki

' bir buçuk seneyi çöpe mi atacağız gel barışalım ben seni çok özledim de'

nasıl anaerkil bi toplum olucaz biz böyle böyle ataerkil olmaya devam ederiz kesinlikle :)

delikanlı dedi ki...

ne biçim doktormus bu!
şikayet etmişsindir umarım?

Nakhar dedi ki...

@saat11...;

şikayet etmek yerine gidip bizzat yüzüne küfrettim... sanırım ölmüştür, çok yaşlıydı... hem şikayet edecek kadar bilgili bir halm yoktu, kendi sorunlarıma yönelmiştim o sıralar... zaten böyle devam ettiyse meslekten men cezasını almıştır da kaç tane insan aynı kişiye gidip ben eşcinselim dedi ki şimdiye dek :s

Ogaybende dedi ki...

Doktorun "kadınlığa özeniyor" demesi sadece "lol" diyerek açıklanabilir.

Ayrıca bilinçsiz olarak yorumlarda "tercih" denilmesi de ayrı bir olay. Keşke bir "tercih" kadar kolay olsa idi. Hoş kelimelere ve içeriklerine takılmaktan nefret etsem de okuyucuları yanlış yönlendirebiliyor işte.

Nakhar dedi ki...

@O gay ben de; Genel olarak tercih diye adlandırılıyor diye düşünüp pek takılmıyorum açıkçası :)

Doktor yaşlı biriydi onun da hipokratı şaşmıştı geçmiş zaman işte toyduk bilemedik... :p

asq dedi ki...

geylik güzeldir ya bende bekelrşmm