14 Mart 2007




AİLEDE BİRİLERİ BİLİYOR - 2

KÜÇÜK AĞABEYİM



- "Abi yengem çıksın birebir konuşalım"


- "Ne olucak ki o da aileden biri"



- "Neyse, Abi ben erkeklerden hoşlanıyorum!"


- "Yanlış olduğunu biliyorsun değil mi? ama sen bilirsin senin hayatın, ben uyarayım da sonradan uyarmadı deme"

(dedikten sonra uzun uzun cezaevinde kendisine aşık olan bir gençten bahsetti, çocuk hapisten çıkınca abime her hafta gelip temiz iç çamaşırları, yiyecek içecek ve en sonunda da bir adet altın yüzük getirmiş... Ama abim almayarak bu kadarının yeterli olduğunu, bu işin burda son bulması gerektiğinden bahsederek olayı bitirmiş... Ertesi gün çok durgun bir şekilde eve geldiğinde yanıma oturdu...)

- "Abicim yok böyle olmayacak, bütün gün fabrikada aklımdan çıkmadın... Ben bunu kaldıramıyorum... Elimi bile makinaya kaptırdım dalgınlıktan (sargılı parmaklarını gösteriyordu. sorunlar burada başladı... ben buna rağmen bir buçuk ay daha abimlerde kaldım... Bir buçuk ayın sonlarına doğru annem geldi abimlere, ve üstü kapalı olarak konu açıldı)

Yengem : "Ayy evimizin de bereketi kaçtı son bir kaç aydır eskisinden daha fazla para kazanıyo ama hiçbir şey alamadan bitiyor anlayamıyorum valla anne!" (ben anlıyorum gelin hanım diyorum içimden ve bir iki hafta sonra ayrılırken, lafı gediğine oturtuyorum.)

- Abi ben gidiyorum, artık evinizin bereketi geri gelir...

(Ondan sonraki aylarda abimle hiç karşılaşmamaya özen gösterdim özellikle yüzlerini görmek istemiyordum... ama babamın mezarı başında karşılaştık merhabalaşmaktan başka bir şey yapmıyoruz... Ve son bomba bir kaç hafta önce tel. numaramı bir kıza verip beni ayartmasını istemişler, çok yakışıklı sen de çok güzelsin filan diyerek kıza da ağzıma geleni söyledim onlara da haspalar bana iyilik olsun diye şey etmişler) N

8 yorum:

edi.ben dedi ki...

korkularını yenmekte zorlanan insanlar ne çok. bazen çok yakınımız bile olsalar, korkuyorlar bizden. korktuklarını kabullenmeyip başka bahaneler arıyorlar, davranışlarını açıklamaya. "seni "sen" olduğun için seviyorum" diyebilmekten korkuyorlar.çevrelerindekilerden korkuyorlar. bir yerlere, bir fikre, bir guruba, bir kurala ayit olamamktan korkuyorlar.
çünkü kendi fikirleri, kendi kuralları yok hiç birinin. hazıra konuyorlar.

Adsız dedi ki...

Ben:Abla sana önemli birşey söylemek istiyorum.
Ablam:Seni dinliyorum!!
Ben:Senin gözlerinin içine bakıp bunu söylemeye cesaret edemediğim için bir de benimle yüzyüze gelene kadar düşünme şansın olup beni kabulleneceğini umarak telefonda söylemeyi uygun gördüm.
Ablam:Beni korkutuyorsun lafı uzatmadan söylesen..
Ben: Abla ben var ya..
Ablam:Evet sen???
Ben: Ben eşcinselim.
Ablam:Derin bir sessizlik...
Ben:Abla?
Ablam:Öncelikle seni her zaman çok sevdiğimi tercihin ne olursa olsun senin her zaman benim küçük kardeşim olarak kalacağını bilmeni isterim.
Ben:(Yaşasın beni anlayacak galiba)
Ablam:Başka kimseyle paylaştın mı bunu?
Ben : Hayır
Ablam: Çok güzel, yazın ben yanına gelene kadar aramızda kalsın bu. Seni en iyi psikiyatriste götürüp tedavi ettireceğim.
Ben:(Hayal kırıklığımı gizlemeye çalışarak) Peki abla.

miso dedi ki...

Bu ne ya? ne demek "yanlış olduğunu biliyorsun, değil mi?"
Ne demek "seni tedavi ettireceğim"?
Lütfen güçlü olun ve ayakta durmaya devam edin

sevgiler
marrruu

Adsız dedi ki...

bazi insanlar oldukca basit bir sekilde kaba ve dusuncesiz Nakhar (yengeni kasdediyorum). yani ne yapsan oyleler. istersen onlarin kriterlerine gore dort dortluk ol, yine de kaba olabiliyorlar. soylenecek cok birsey de yok ama sen yine de cok uzmemeye calis kendini.
bence yaptigin cok cesurca, cok kuvvet isteyen birsey. ve sen de cok cesur ve kuvvetli birisin.

grisehirsakini dedi ki...

Ne bileyim, uzuldum tepkilerine. Yani benim ileride cocugum olsa, bana escinsel oldugunu soylese, uzulmem bile.Mutlulugu oyle buluyorsa, ve bu adam kizlara karsi birsey hissetmiyorsa, yapacak birsey yok. Umarim artik kabullenmislerdir.Kiza telini verip, seni ayarttirmaya calismalari, seni zerre kadar anlamadiklarini gosterir.

Adsız dedi ki...

İnsan nasıl mutluysa öyle yaşaması gerek, nasıl bir his olduğunu hiç anlayamasam da...devam diyorum ne diyebilirim ki!!

Adsız dedi ki...

abinle yengenin tavırları hiç hoş deilmiş insan olan öyle yapmaz.. boşver onları biz senin destekçiniz!!

Nakhar dedi ki...

@adsız;

Tesekkur ederim biliyorum destek verdiginizi :)