26 Ağustos 2007


BEDDUA ETME ÇARPARIM!
Beddua etmeyi de, edeni de çocuklugumdan beri hiç sevmem, bana nispet olsun diye, Tanri'nin bir inadi gibi ya da çok fazla düsündügümden mi bilemiyorum, gittigim her yerde agzindan iyi bir söz çikmayan insanlarla karsilasiyorum...


Agizlarini bantlasan olmaz, negatif enerji yaydigindan ve bu negatif enerjinin kendinden baska kimseye zarari olmadigindan dem vursam anlamaz...




Garip bir histerinin kurbani olan bu tür insanlardan uzak durmaya çalissam da, bir paratoner edasiyla ya da belki de cazgirligimdan üstüme üstüme çekiyorum...


Bazen düsündügünde insan kendini seçilmis kisi gibi hissediyor... Bende bu insanlardan biriyim herhalde, hadi abartmayayim öyle hissetmeme sebep bir isaret yok... Bu tür zamanlarda genellikle pozitif olmaya davet ediyorum... Sözüm ona sirra vakif olduktan sonra önüme çikan herkese iyi seyler düsünmenin iyi seyler getirdigiyle ilgili teselli veriyorum... Ama gülmeyin yaa ciddiyim öyle... NaKHaR

22 yorum:

bi'havalarbi'seyler dedi ki...

işte bazen pozitif düşünmek de işe yaramayabiliyor... hakedenler var kabul et :)

Nakhar dedi ki...

@ömürcek

kabül edilebilir birşey tabiki neden olmasın :)

Adsız dedi ki...

gene nolduu nahkarr
dur tahmin edeyim birileri birşeyler diyorlardı sen mudahale ettin ve gereksiz yere ağız dalaşı alıp-verememe
yada laf anlatamam durumları var gene dimi?
yanıldımmı?

Adsız dedi ki...

2 kez sinirle yaptığım birşey bu..ve kabul olan birşey..
iyi dualarım da onlar kadar kabul olsa:))

Adsız dedi ki...

daha önce bhsettiğin yöntemi hiç denemedim...

denemekt fayda var aslında

bu arada bedduadan bnde nefret ederim ama itiraf diyorum bir kaç kez demişliğim olmuştur... çok haz etmeden kışkırtıldığımdan söyledim...

Adsız dedi ki...

Bunları düşündükçe çekersin kendine olumsuz şeyleri.Önce düşünceyi kovmakta yatıyor sır.

Nakhar dedi ki...

@kayınörümcem diagonel;
canım yanılmışsın maalesef... benimle bir alakası yok... etrafımdaki insanlar sürekli birbirlerine beddua eden tipler olduğundan onlara birşey demeden aklıma geldiği gibi... yazdım gitti :) sende beni insanlara birşey anlatamayn birisi olarak görmenden hakikaten sıkıldım!

Nakhar dedi ki...

@dolphin;
şeker tabii ki ben kusursuz olabilirim ama beddua etmedim anlamına gelmez bu söz... ama hemen arkasından ne diyorum ben diye düşünmüşümdür... dönüp dolaşıp bizi bulur o negatif enerji :)

Nakhar dedi ki...

@zoitsa;
şeker demekki ahını cidden almışlar ne diyeyim ama yine de istemem bi beddua tutsun ne gerek var :( iyiler de olur eğer gerçekten kalbinin derinliklerinde hissederek yaparsan... :)

Nakhar dedi ki...

@umar;
tabii ki haklısın... ama bunları düşünene değil düşündürtene bakmak gerek :) onlar için anlamaları için söylüyorum bunları... :) sırra vakıfım çok şükür :)

inte dedi ki...

Nakharcım nasıl bir çevrede yaşıyorsun sen allah aşkına:) Dedikoducu, beddua eden..Kaç oralardan kaç..

Pretty Woman (Aka likeaprayer) dedi ki...

Nakharcım eskiler demişler ya "kötü söz sahibinindir" diye :) sanırım bu demek istediklerimi özetlemiştir. Pozitif günler diliyorum :)

Serap Koc dedi ki...

kul hakki ve kalp kirmak Muslimanliga gore gunahtir, belki bu yuzden tutuo ahh lar , ama hakkaten ben son guzune baya tebessum ettim:) ama harika guzel 1 sey yaptigin icin :)

Nakhar dedi ki...

@inte;
kaçtım zaten canım sağol... kedişimin yanında çok rahatım :)

Nakhar dedi ki...

@pretty woman;
tabii iyi söz de kötü söz de sahibinindir... :) herkes pozitif olsun sadece sen ben değil :)

Nakhar dedi ki...

@seraphical;
sadece müslümanlık olrak bakmamak lazım o dinde sadece yasaklanmış bir durum bunlar... normalde de bir başka dinden biri çıkıp bizim kendinden güçsüz olanı ezerek ahını almış olsa da durum aynı olur.. negatif enerji yüklenir... ve bum! :) en sonda da ciddiyim bu hisse fazla kapılıyorum.. kendi cemaatimi kurmam yakındır emin olabilirsin :)

Talisman dedi ki...

Nakhar ım, o ikinci resim ne öyle, aklımı aldın yaa ayy çok rahatsız edici.. :) Ama iyidir iyi..
Ya beddua iğrenç birşey bu arada.. (bu sığ yorumu da eklemeliydim.)
Yorum bahane, seni okuyorum ve seviyorum demek şahane.. :)

Adsız dedi ki...

nakharım ben seni "insanlara bir şey anlatamayan biri" olarak görmüyorum ki....
karşına çıkan insan kitlesinin anlayamayanlardan oluşan yüzdelik diliminin çoğunluğundan dem vuruyorum ....
ve doğru bildiğinden şaşmayan biri olarakta karşındaki insanlara mücadeleci tavrınla açıklama yapma azmine bayılıyorum .....
kırıldım bak şimdi....

Nakhar dedi ki...

@talismanım;
sen seversin aslında böyle şeyleri korku filmi aşığı biri olarak :) niye korktun ki altı üstü bi kadın bağarıyo ağzından kendini duyması için kulak çıkararak :)

Nakhar dedi ki...

@kayınörümcem diagonel;
çevir kazı yanmasın diyorsun yani :) ok madem yanlış anladım özür dilerim o zaman şeker... ama birilerine laf anlatmaya çalışmadım çok şükür.. sadece birazcık uyardım... öteki tarafta vebali boynuma kalmasın die :) haha haa çok iğrencim :)

MM. dedi ki...

boyle zamanlarda aklima hep babaannem gelir.. artvinli benim babaannem, hic kufrettigini, ya da beddua ettigini duymadim, ama birine cok kizdiginda agzindan refleks olarak su cikar: " agzuga seker"

agzina seker'in karadeniz versiyonu..

bence herkes boyle bir refleks gelistirmeli..kibar, kotu temenniler icermeyen..

Nakhar dedi ki...

@miss marttle;
eee ne varsa eskilerde var bizde böyle bir refleks yok ne azıkk ki rahmetli babaannem de ağzınıza bi kaşık bal koyup öyle devam edin bedduaya derdi... :)