29 Ocak 2009



FAYDALI BİLGİLER - 3

Siğil

Sol elimin baş, işaret ve orta parmaklarımın ilk boğumlarında birer tane siğil çıkmıştı 12 yaşındayken, tırnak makasıyla keserdim yine çıkardı... 14 yaşıma kadar onlarla yaşadım, ne denediysem olmadı...

Halk arasında "Tavuk Götü" de diyorlar...

14 yaşında köye tatile gittimğimde Amcamın eşi pirinç tanesini alıp 3 nas, 3 felak okuyarak siğilin etrafında dolaştırdı pirinci, sonra toprağa gömdü, bir inanışa göre pirinç taneleri çürüdüğünde siğiller de gidecekti... 

Yaklaşık 1 ay sonra gerçekten de gitmişti...

Ama gerçekten dua etmekten mi gitti bilmiyorum, zira benim yöntemim de vardı 1 hafta garantisi veren..

1 adet iğneyi alıp siğilin içinden geçiriyorsunuz
İğnenin ucunu kırmızı olana kadar ısıtıyorsunuz
-Isınan iğneyi geri çekiyorsunuz, bu siğili içerden yakıyor, parmağınıza birşey olmuyor emin olabilirsiniz... N

13 yorum:

Adsız dedi ki...

bence senin yaptigin gecirmistir. benim büyükannem devedikeni diye tabir edilen bir bitkiyi sigilin icine sokup uclarini sigilin icinde kalicak sekilde kirardi. bir haftada gecer birdahada cikmazdi. lokman hekim gibi bir büyükanneye sahiptimde, her seyi bitkilerle hallederdi. hayirli geceler.
sünter

kişisel depresyon anları dedi ki...

ilginç bir yöntem... vakti zamanında bende de vardıtırnaklarımın alt kısmına ne yaptımsa geçmedi. en sonunda bir tanıdığımız bir ilaç verdi. sanıyorum adı il33'tü. Siğilli bölgeye sürüyorsunuz bir süre sonra orayı çürütüyordu. Daha hızlı çözüm almak için siğili jilet ile üst kısmından kesip sürüyorsunuz. Acısız, sızısız... Ama birde şu var siğil inceldikçe iğne batıyormul gibi ufak acı çekiyorsunuz. ama kesin çözüm...

Nakhar dedi ki...

@sünter;

Babaanneler daha iyi bilir :) bu yontem benim yontemime benziyor nispeten...

Nakhar dedi ki...

@kişisel depresyon anları;

Himm o ilacin ismini ilk defa duydum, bunun bir ilaci oldugu 40 yil dusunsem aklima gelmezdi ciddi ciddi tip bunu dusunmemis sanirim, kocakari tedavilerinden baska tedavi yok deyip duruyordum rezalet :)

İzDüŞümLeR dedi ki...

Benim sol elimde çıkmıştı ilkokuldayken.Kenarlarına taç yaprakları çizerdim.Çiçek gibi olurdu .Çok hoşuma giderdi bu görüntü.Sonra benimkide pirinç tanesiyle sonsuzlığa gönderildi :))

Nakhar dedi ki...

@izdüşümler;

Demek ki pirinçte de keramet varmis :) bunu duyduguma sevindim :)

Adsız dedi ki...

benim de sağ baş parmağım aynı dertten muzdaripti, bi süre sonra diğer 2 parmağıma da sıçramıştı. başlarda çok seviyordum kendisini. ilgimi çekiyordu bayaa. sonra o sürülen ilaçtan denedim, işe yaramadı. doktor içlerine bişeyler enjekte etti, diğer 2 parmağımdakiler yok oldu ama başparmağımdaki benden ayrılmak istemiyordu. belki de ben ondan ayrılmak istemiyordum.
bir süre sonra sıkılmaya başladım ve birgün (abartmıyorum) parmağımla konuştum(hatta bağırdım), hem de çok ciddi bir şekilde. o yaraya; onu istemediğimi, gitmesini istediğimi hatta iğrendiğimi söyledim(ama içten bi şekilde). sonra gerçekten gittiğine inanana kadar o parmağımı yok saydım. hiçbir ilaç, dua vb şey kullanmadan siğilimden böyle kurtuldum. =)

Nakhar dedi ki...

@aslı;

Senin atalarinda birsey var sanirim nefesin kuvvetliymis. :)

Saka bir yana japonlar bu tedavi yontemini cok kullaniyor :)

Damlo dedi ki...

bende de vardı. amcam satın aldı :D:D evet garip. sat bunları bana geçtiği zaman 10dolar vericem dedi. ve geçti. ne zaman geçtiğini bile fark etmedim. beyinde bittiğine inanıorum ben. 12 yaşımda 10 dolar iyi paraydı, hala iyi paradır gerçi.
parayı istiosun ve geçior, ve en ilginci geçtiği anı fark edemiosun :D

Nakhar dedi ki...

@eğrelti otu;

Bende gectiklerini farkedememistim, hatta özlemiştimde yaa :)

O kadar cok alternatif cikti ki sasirdim kaldim, cocuk kalbiyle inanmak da etki ediyormus demekki, :)

Amcaya da bravo diyorum cocuk psikolojisinden anliyormuş :)

Kaffy dedi ki...

bende de çıktı ilkokuldayken. babannem tuttu elimden bi kadına götürdü kadın okudu üfledi ve en sulusundan siğilin üzerine tükürdü.. bir gün boyunca da yıkamayın dedi:D ben yıkadım ama geçti :D

Nakhar dedi ki...

@kaffy;

Vallahi o tukurukten sonra yikamasaydin zaten birkac tane daha turerdi herhalde o sigilden, gececegine inanip hicbirsey yapmasak da sanirim geciyor bu meret anladigim kadariyla.

Telkin super birsey :)

Adsız dedi ki...

arkadaşlar benimde vardı elimde , ayağımda toplam 10 a yakın tavuk götü vardı elma sirkesi ile geçirdim Allaha şükür elma sirkesini önce peçeteye döktüm elime sardım buzdolabı poşetini sıkmıyacak şekilde bağladım sabaha kadar beklettim ardından ertesi sabah yıkadım ve şuan ne elimde ne ayağımda hiçbir yerimde yok.