01 Ağustos 2007



TOPLUMUN VE MEDYASININ
İKİNCİL YÜZÜ


Radikal Genç ekinde, ''Turkiye'de Lezbiyenlik'' başlıklı yazısı yayımlanan Selda Sayın arkadaşımıza bir yandan katılıp, yazdıklarını genis manada düşününce de, bir eşcinsel olarak, bu düşünceyi hazmedemediğimi hissediyorum.


Kazın ayağı öyle degil çünkü, perdeli! Toplumdaki genel düşünce, biz eşcinsellere hep negatif olarak yansısa da, aslında birebir sohbetlerde herkes bu konuya karsı yeterince ılımlı... Kazın ayağı perdeli dedim... Toplumda eşcinsellik olgusu da, insan beyninin perdeli kısmını oluşturduğu içindir.





Özellikle Türkiye' de çok tuhaf şeyler oluyor, kimileri eşcinselliği bastırılmış bir ailenin ürünü. Kimileri de benim gibi, ''insanlar ne der'' mantığını hiçe sayarak ve eşcinselliği gerçek manada yaşayarak kendini ifade ediyor...


Geçtiğimiz Regaip Kandili'nde, tanık olduğum programlar silsilesi de, yukarıda dediğim gibi Türkiye'de çok tuhaf şeylerin olduğunu destekler nitelikte. Çünkü bu toplumun ikinci yüzünü, yine bir başka iki yüzlü oluşum medya sayesinde, çok net görmüş olduk.


Aynı akşam Star TV'de yayinlanan ''Kandil Özel'' programını, Türkiye'nin Divası tabir edilen, bir zamanların yasaklısı, transeksüel sanatcimiz sundu... (İsmini veremiyorum, çünkü hakkında yazılı ve görsel basında çıkan haberlere tedbir koydurduğunu açıkladı.)


Bu nasıl bir zihniyettir ki, TV karşısında sözü edilen programa kilitlenen insanlar, maskelerini takıp, yanlarında bulunan eşcinsel olgusunu çok rahat reddedebiliyor. Yine aynı zihniyetin hüküm sürdüğü medya kuruluşları, bir yandan toplumun tepkisinden muzdarip olmamak adına, sadece kadın cinselliğini ön planda tutarak, ağzımıza bal çalıp, gözümüzü boyamakla meşgulken, bir yandan da hepimizi gözü kapalı enayi yerine koyarak, dindar olmasına rağmen, inandığı şeyin onu dışladığından bile bihaber birini bize yutturmaya çalışıyor...


Direkt deseki; ''ey Türk toplumu, size eşcinselliğin normal olduğunu aşılamak istiyorum.'' Amenna! Ama hiçbirşey yokmuş gibi davranılmasına bir eşcinsel olarak tahammülüm, tahammülümüz yok.


Ama umutluyum...Bakin göreceksiniz, önümüzdeki yıllar içerisinde Avrupa Birligi'ne girme arzusu, bize daha ne güzellikler getirecek. En fazla şamata da eşcinsel hakları konusunda çıkacak. Hafızanızda iyi tutun, yazılmıştı dersiniz... NaKHaR

10 yorum:

inte dedi ki...

Siz biz şeklinde bir ayırıma girmek istemiyorum ama sizden aklı başında, beynini kullanabilen birkaç yüz olsa o aptal kutusunda görebileceğimiz toplumun bakışı değişir gibi geliyor bana.

7.oda dedi ki...

sevgili nakhar, insan en çok bilmediğinden korkar !!
ve biz toplum olarak eşcinsellik, transeksüellik gibi konulara uzak olmanın dışında bilgisiziz !!!!!!
bilmiyoruz..
korkuyoruz..
korktuğumuz için saldırıyoruz !!

bir gün gerçek anlamda öğrendiğimizde korkmayacağız..

atila dedi ki...

gücümüzün yettiğine saldırıyoruz. televizyonsa yüce değer. sokak bizim olduğumuz yer.

bizimki kadar "çift-kişilik" yaşayan başka hangi millet var mıdır bilmiyorum

Adsız dedi ki...

insan hayatında %50 lik olan iki değr taşır ilk olan rahat lıktır.


kim ne yaparsa yapsın bana dokanmasın bin yaşasın ....



ikinci risktir içinde öyle derin alt başlıklar barındırır k insan kandi içine girmeye kendi derinliğinde kalybolmaya korkar
çünki daldıkça görür...
gördükçe anlar...
anladıkça kabul eder...


ama dalmamak içinde direnir ç...
ve toplum olarak hayatımızın ilk %50 si hata %25 inde yaşaıyp ölmeye alışığız...
risk almaya yanaşmadığımız sürecede böyle kalacağız maalesef:(

fendalinka dedi ki...

vallahi ben hiiiiç korkmuyorum.. hatta gecen gun sunu dusundum hem cinsiyle birlikte olmak daha huygusal olmalı yanı bööle daha cok risk barındırdığı daha cok seye karsı geldiği icin sanki daha d baglı oluosunuz bırbırınıze.. zor olan aşk gusel derler yaa..

daha uzun sure derın derın bakıosunuz bırbırınıze.. gunluk rutinlerden daha az etkılenıosunuz ve daha canlı kalıosunuz gıbı.. hatta bence daha gec yaşlanıosunuz.. bence tabıı..

Nakhar dedi ki...

inte'cim bizim gibi bir cengiz abazoğlunu tanırım başka birini tanımam...

Nakhar dedi ki...

7. oda'cım
valla o günler bir an önce gelsin istiyorum...

Nakhar dedi ki...

atila;
emin olabilirsin yok. tüm dünya vatandaşlarında var bu zihniyetten... ama bizde tavan yapmış :)

Nakhar dedi ki...

kayın görümcem diagonelim; valla doğru sözün önünde ancak saygı duruşuna geçilir... ne deyim.. ölmemeyi bir göze alabilsek...

Nakhar dedi ki...

fendalinka'cım;
sen başını anıllardan bir aralasan belki diyeceğim ama allah göstermesin...

hem senden lezbiyen olmaz :)...
%99 biseksüel olur :)