06 Ocak 2009


*
*
GİTMEK - KALMAK
*
ARASINDA

Çok kararsızım, hemde çok, bu ülkenin hangi şehrinde yapılır bu mecburi hizmet en rahat şekilde? Hangi şehir sevgilimden uzakta hissettirmez beni, nerede telefon alınmaz elimden? Ikilemdeyim...

Okulun bitmesine 7 ay var, 27 yaşındayım, hiç bu kadar ensemde hissetmemiştim...

Gitsem;

1 hafta, çılgına çevirmeye yeterken beni, 5 ay nasıl sabredilir? Ondan uzakta ölürsem ruhum hangi toprağın altında huzurla uyur? Nasıl bırakılır sevgili? Döndüğünde nasıl düzelir insanın psikolojisi?

Kalsam;

Çalışma hayatımı olumsuz etkileyebileceğinden endişe duymaktayım, gitmeyenlerin nelere maruz kaldıkları hakkında birçok rivayet okudum, bilmem aslı bilmem yalan, ailem kararı bana bıraktı, bazı arkadaşların tuzları feci halde kuru (gidip gelenler, rapor alanlar vs)

Gitmeli miyim, Kalmalı mıyım?NaKHaR

42 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

Kesinlikle "gitmemen" gerekiyor. Boşuna zaman kaybından başka bir şey olmaz senin için. Ayrıca, ne senin TSK'ya ne de TSK'nın sana ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Zaten bayıla bayıla giden bir sürü tip var. Bırak onlar gitsin, senin işin ne?!

Damlo dedi ki...

hey!
bence kal.

Boskafa dedi ki...

Ya askerlik değilde,seni ayrı kalmak kasıyo heralde...dediğin gibi 1 hafta ayrı kalmak bile seni mahvediyosa gitmememlisin;öte yandan bu ayrılık ikinizede ilişkinizle ilgili birşeyler katabilir...

demet dedi ki...

gitmemek gibi bir seçeneğin varsa tabiki gitme... GİTME...

bariisss dedi ki...

Bence gitmelisin... 5 ay çok gibi görünüyor aslında ama, geçer gider... Heralde döndükten sonraki ferahlık zor yaşanır... Büyük bir yük kalkması meselesi...

Adsız dedi ki...

Bence gitmelisin. Bloğumda yazdıklarımı hatırlayanlar " Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" diyebilirler ama üzerinden bir hayli zaman geçince anlıyorum ki, gitmekle en doğru kararı vermişim. Klasik ama geçek bir tespit: "Seni öldürmeyen şey güçlü kılar" Tek tavsiyem kafanda soru işaretine yer bırakma, yaşadıklarını benim yaptığım gibi dramatikleştirme, olaya gerçeküstü yaklaş, kendinle ve yaşadıklarına eğlen. Git, yap ve gel! Gayasker:)

Feride Nizamettin dedi ki...

1 sene önce 37 yaşındaki arkadaşımın işyerine uyarı geldi, falancanın askerliğini yapmadığı belirlendiğinden en kısa sürede işyerinizle ilişiğinin kesilmesi, aksi tespit edildiğinde hakkınızda hukuki işlem yapılacağı vs diye, çocuğu anında kapıya koydular. Çok yardımcı oldum di mi..hakkında hayırlısı olsun.

Muzlu Turta dedi ki...

bence gitmelisin, sevdiğinin kıymetini anlarsın. ayrıca aradaki mesafeler tutkuları öldürmez aksine artırır.

benim aklıma uyma ama ;))

Adsız dedi ki...

karar tabiki sana kalmış ama gitsende gitmesende çok fazla şey kaybetmeyeceksin gibi geliyor ...
oturup iyice düşünmenlazım...
gittinmi ben beğenmedim yapamam deme şansın yok denecek kadar az ama getireceği sonuçlar hiç gitmemeyi seçmekle aynı hiç gitmesen? ozamanda keşke gitseydim deme durumları olabilir diyorumya kaar senin tuzu kuru olanlardan biri olarak pişman değilim diyorum ve kararına saygı duyacağımı ekleyerek öpüyorum

bliyaal dedi ki...

Hiç gitmeme imkanın yoksa, okulu bitirir bitirmez git. Zira 27 yaş askerlik için geç bir yaş sayılır. Eğer ertelersen 30 olur, ki 30’undan sonra da askerlik yapılmaz.

Zaten ister istemez askerlik yaptırıyorlar. Kesin olan bir şey varsa, o da muhakkak askerlik yapacağındır. En güzeli bir an evvel kurtulmak. Geç yapmanın faydası olmadığı gibi zararı da var. Ben askerdeyken yaşı 50’yi geçmiş iki adam görmüştüm. Gerçi onlara bir şey yaptırdıkları yoktu, ama her gün o üniformayı ve postalları giymek zorundaydılar.

Bir de, kısa dönem yaparım diye kendini alıştırma. Kısa dönem askerlik yapacağına dair hiçbir garanti yok.

Biraz olumsuz yazdık, ama durum valla böyle.

Nakhar dedi ki...

@Tanrıça;

Bende böyle düşünüyorum ama yine de henüz her iki seçenek içinde bir atılım söz konusu olmadığından ikilemdeyim :)

Nakhar dedi ki...

@eğrelti otu;

Kalacağım gibi ama gidebilirim de :)

Nakhar dedi ki...

@xenophilius;

Dedigin gibi ondan ayrı kalmak kasıyor beni, uzak kalmak nasıl bir atılım olabilir ki? Askerden gelip nişan atan, 4-5 yillik sevgilisinden ayrilan bir sürü insan var, o disiplinle ve psikolojiyle yanlis kararlar almaktan da korkuyorum acikcasi... yine de kalbim gitmemeye daha yakin... :)

Nakhar dedi ki...

@demet;

Evet var öyle bir seçenegim cinsel tercih yönünden psikolojik bir muayene gerekiyor, vs vs vs :)

Nakhar dedi ki...

@barisss;

Gitmemek kelimesini muaf olmak anlaminda kullandim eşcinsellik raporu alarak, daha sonra bir huzursuzluk olacagini sanmiyorum senin dedigin turde seker... Gitmenin de beni fazlaca rahatlatmayacagi asikar cunku. :)

Nakhar dedi ki...

@gayasker;

Simdiye dek zaten hicbir konuyu dramatiklestirmedim, tiyatro sahnesi haric, ve cok fazla korkum yok zaten gidersem orda beni ezerler gibi, benim korkum ayri kalmak, hem kamu personeli olmayacagim buyuk bir gercek acikca gorebiliyorum bunu, ailem, cevrem, karar konusunda cekimser. Bende gitme taraftari degilim cok oyle boyle iste ikilemdeyim gene de :)

Nakhar dedi ki...

@psikopati;

O sekilde bir sonum olmayacagini garanti ederim cunku askere gitmemek adina herhangi bir yolsuzluga basvurmayacagim, escinsel olma hakkimi kullanmak istiyorum bir nevi. :)

Nakhar dedi ki...

@muzlu turta;

Sana sevgilimin kiymetini bilmedigimi kim soyledi, onun sevgisinden, kiymetinden bir an uzakta olma dusuncesi bile mideme kramp girmesine yetiyor, uzak mesafeler insanlarin ozlemesine vesile olabildigi gibi gozden irak gonulden irak olur felsefesini de dusunerek hareket etmem lazim :)

Nakhar dedi ki...

@kayinorumcek diagonal;

Gidersem gozum arkada kalmaz :) saniyorsan... :))

Nakhar dedi ki...

@bliyaal;

Hic gitmemek gibi bir secenegim var, escinsel olmak... :) ola ki olmasaydi zaten hemen giderdim zira kariyerimin ortasinda askere gitmek beni unuttururdu calisacagim yerde...

Ama bu gitmeme hakkimi kullanmak biraz beni yorabilir diye dusunuyorum acikcasi :s

Muzlu Turta dedi ki...

sevdiğinin kıymetini daha fazla anlarsın yazmalıydım ama sanırım kafam başka yerlerdeydi :)) canımsın, gönülden ırak olan gözden ırak olur :p

fotoğrafı çok beğendim, senden bana gelsin :)

Nakhar dedi ki...

@muzlu turta;

Bak o olur iste, fotografi farkli kaydet yap senin olsun :)

İzDüŞümLeR dedi ki...

özlemlerin ilişkiyi daha güçlendirdiğine inananlardanım.

Ama benimde içimden gitme demek geliyor.

Hem de bir asker kızı olarak :)

Adsız dedi ki...

Yaaa ben size kıyamam, gaykediden, muaf omak için istenen ispat resimleri çok irite edici ve ilkel geldi. Ben bir erkek annesiyim, henüz 20 sinde öğrenci, şimdiden kasıyorum. Nasıl yolluycaz bakalım, canım en doğru kararı vereceksin, sizler pırıl pırıl gençlersiniz, yolunuz açık, gönlünüzden geçen gerçek olsun ne diyeyim.

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

Canımm, bu kararı alırken ilişkinizi değil seni kararsız kılan başka durumlar varsa iş durumları gibi onları göz önünde tutmalısın bence. Dışarıdan görünen iyi giden, güzel bir ilişkiye sahipsiniz unutma ki 5 aylık ayrılıkla ya da senin psikolojinle ilgili bir şey yüzünden bitmesi, ilişkinin kötüye gitmesi söz konusu olamaz.Herşeyin hayırlısı olsun. Dönüşte seni bekleyen özlemle bekleyen bir sevgilin olurken mış ların miş lerin olmayacak ve belki ilişkininiz için de iyi bir aşama olacak bu.
Ama her şey bir yana ben ne sevgilimin ne de kardeşimin askere gitmesini istemem ;)
Kolay gelsin.

ŞAHMARAN dedi ki...

gitmek mi iyi, kalmak mı
bencelerimi söyleyeyim istedim.Aklımdan şu an geçeni hemen "GİTME".
DİĞER GEÇENDE ŞU MANTIĞIN VE YÜREĞİN NEYİ İSTİYORSA ONU YAP.
ilişkine sıra gelince; bu ilişki sağlam bir ilişki gaykedi seni çok özleyecek.Ve üzülecek ama belli etmeyecek.İçinden gitmemenin geçtiğini düşünüyorum.O bunu düşünüyor gibi geliyor bana.Kim ister ki sevgilisinin gitmesini.Yada mümkünse al onu öyle git.Gidin yani.Ama gaykedinin işinden dolayı mümkün değilse ve sana o gidişin, orada 5 ay kalmanın bir şey değiştirmeyeceğini sana bir şey katmayacağını düşünüyorsan ki artemise hak veriyorum,gitme.
umarım düşündüklerimi anlatabilmişimdir.sevgiler.

Nakhar dedi ki...

@izdüşümler;

Özlem konusunda belki haklisindir ama askeriyenin verecegi disiplini hayatimda kullanabilecegim hicbir yer bulamiyorum, o yuzden asker kizi olarak icinden gitme demek gelmesi benim icin cok onemliydi seker :)

Kızıl dedi ki...

Elinden geliyorsa erteleyebildiğin kadar ertele Nakharcığım bu devlete askerlik falan yapılmaz zaten. Tabşş şimdi diyen olur diğerleri insan değil mi neden gidiyorlar. Gitmemek gibi bir seçenek varsa ben olsam ertelerim. Bu arada mimlendin, kafan dağılsın diye yaptım bunu. Dahil olursan sevinirim.

Sevgiyle kal!

Nakhar dedi ki...

@adsız;

Gönlümüzden geçen iyi şeyler gerçek olsun insallah... Cok tesekkur edeim gercekten :)

Nakhar dedi ki...

@ebru;

Öncelikle ben diyorum ne istiyorum, ne olmali, hayatimin 5 ayini o sekilde gecirmektense, kendi kariyerime bir baslangic yapabilirim surede gibi geliyor.. Az cok kafamda bir taraf daha fazla agir basiyor zaten, ama net bir karar veremedim henüz, gitmeyecegim ama nasil gitmeyecegim. :s

Nakhar dedi ki...

@şahmaran;

Ben anladim soylemek istedigini, şöyle düşünüyorum sevgiyle geçecek 5 ay sevgisiz geçecek 5 aydan daha evladir :)

Unknown dedi ki...

5 ay sip diye gecer. 5 ay dayanamayacaksa sizin iliski, cok fena!

Ama escinsellik konusunda, gitmek zorunda degilsen gitme.Cok hayvanlar var orada. Ben sana kiyamam. :o)

www.elifsavas.com/blog

Nakhar dedi ki...

@elif;

Hic o kadar uzun ayri kalmadim ki canim ben sevgilimden, kizma :)

Gitmek istemiyorum haybeye niye 5 ay bekleteyim, o da en iyi ihtimalle 5 ay yani, sinavdan sonra ne cikacagi pek belli degil acikcasi durum bu...

Nakhar dedi ki...

@pandora;

Ertelemek degil tamamen gitmemek adina birseyler yapmaktan bahsediyorum yani escinsel raporu almak gibi birsey, bir hal caresini bulmaya calisiyorum fazla rencide olmadan nasil halledebilirim diye malum fotograf filan isteniyor escinsellik ispati icin...

bokabatmasesi dedi ki...

calısma hayatımı olumsuz etkiler diye endise duyuyorum demissin zaten tercihlerine saygı duyulmayan bi yerde calısmak seni strese sokar.askere gitsendee gitmesende..hem daha 7ay varmıs iyice düsünür tasınır senin için en iyi kararı yine sen verirsin.
ama yinede kal derim ben .

Feride Nizamettin dedi ki...

sevgili nakhar, ben eşcinsellik seçeneğini kullanmadan gidip gitmeme meselesini tartıyorsun diye düşünmüştüm. bilmiyorum şimdi açıkçası, bu ülkede her an her noktada insanların kişilik hakkı, kimliği, inancı, tercihi sürekli sorgulanıyor, sürekli rencide ediliyor, belki de bir eksik bir fazla demeyip bu seçeneği kullanman ve gitmemen daha hayırlı olur...

Nakhar dedi ki...

@fiasco;

Icime su serptin gercekten, hic oyle dusunmemistim, aslinda isim hazir kazandigim yarismayi duzenleyen sirkette calisacagim bir sure, cinsel tercihimi belli etmemenin verdigi rahatlikla calisabilirim benim sıkıntiya dustugum konu (sirket muduruyle yaptigim bir sohbetten hareketle) benden askerlikten muaf belgesi istenecek olmasi, istenir mi diye sordum istenir dedi mudur.

Kendisi de gencliginde asiri solcuymus ve ben de gitmenden yana degilim ama sahte raporla cok rahat edemezsin ortaya cikabilir dedi (tabii escinsel oldugumu bilmediginden, sahte rapor duzenleyecegimi saniyor)

O yuzden biraz tirsiyorum acikcasi :) o yuzden calisma hayatimi etkileyeceginden suphe duyuyorum :)

Nakhar dedi ki...

@psikopati;

Ilk bakista oyle gozuktugunden bircok kisi demis gitmemek cozum degil kurtulus yok gibisinden, kimin ne dedigini pek kaale almiyorum acikcasi, zaten sol goruslu bir sirkette calisacagim icin kafam biraz daha rahat bu noktada. Gitmemek daha iyi olacak benim adima gercekten. Yavas yavas olusuyor kafamda :)

ayci dedi ki...

sen o durakta dur...otobüs gelir elbet...yer olursa binersin...yer kalmadiysa hostes koltuguna yeltenirsin belki...veya kalip beklersin...baska bir seferle gitmeyi!

git...ben gitmeyi cok sevdim hep.

Nakhar dedi ki...

@ayci;

Ah be canim bu gidis diger gidislere benzese durmam yanima kedimi de alir giderim ama psikolojik baski yaratacak bir gidis de istemiyorum acikcasi, gitmemek adina elimden geleni yapmaya calisacagim :)

Özgün Emre dedi ki...

Gitmelisin. Seni daha yeni tanıyorum. Yazılarını üç gün öncesine kadar okumaya başladım. Bu kararını askere gidip gelmiş, çalışmaya başlamış, bir kaç iş değiştirmiş, hayatını bir düzene otutturmuş birileriyle konuşup vermelisin. Gitmemek ileride çalışma hayatında büyük problemler getirecek. Çalıştığın her yer senden askerlik muaf belgesi isteyecek. Çalıştığın birçok yerde eşcinsel kimliğini saklamak zorunda kalacaksın. Çünkü birilerine söz geçirmen gerekecek, yönetmen hereken ekiplerin olacak. Hesap vermen gereken üslerin olacak. Seni destekleyen ve senin kuyunu kazmak isteyen iş arkadaşların olacak. İş hayatı bir savaş. Yükselmek istiyorsan, belli bir kariyerin olmasını istiyorsan çoğu zaman kendini gizlemek durumundasın. Her zaman ilk başladığın, çok sevdiğin ve ayrılmayı düşünmediğin yerde çalışmayacaksın. Herzaman çalıştığın yerler sol görüşlü de olmayacak. Herkes gibi bir çok iş değiştireceksin. Rahat bir yaşam sürmek istiyorsan bunu yapmalısın, Türkiye şartlarında kendini iş hayatında gizlemelisin. Bunu sakın kendini inkar olarak algılama. Hayat profesyonel bir hayat ve sen de bu hayatta profesyonel bir şekilde davranmalısın. Eğer iyi, kalıteli bir yaşam sürmek istiyorsan profesyonel davranmalısın. Eğer kendi geleceğini düşünüyorsan, Gaykedi'ni düşünüyorsan profesyonel davranmalısın. İlişkinizi düşünüyorsan ve onu seviyorsan profesyonel davranmalısın ve profesyonel davranmanın gereğini yapmalısın.
Gay kedinin bloğunu okuyup onu daha tanıma fırsatı bulamadım ama bence o da aynı şeyleri yapmalı. Birbiriniz için buna katlanmalısınız. Hayat zor.
Haddim olmayarak bunları söyledim sınırımı aştıysam özür. Sevdiklerinle birlikte yaşaman dileğiyle...

Hem daha önceki yazılarında da yazdığın gibi birtek sen yoksun bu dünyada senin durumunda olan. Binlerce kişi var sevgilisini bırakıp askere giden. Buna dayanabilirsin. Günün birinde sen ve Gaykedi ile tanışmak dileğiyle. Sevgiler...

Nakhar dedi ki...

@özgün;

çok teşekkür ederim, henüz karar aşamasına gelmedim, enine boyuna düşünüp taşınacağım bir durum bu ve düşünürken birçok şeyi göz önünde tutmaya çalışıyorum...

iş hayatıma çok da etki edeceğini sanmıyorum açıkçası, istenen muafiyet belgesini de aşikar verebilirim sanırım...

ama dedim ya henüz erken diye düşünüyorum... önümde bunları düşünmek için yaklaşık 1 yıl var...