12 Şubat 2009


İNSANOĞLU
CENTİLMENDİR!

İngiltere'de avcılara "Avını vurmadan önce bağır" diye bir şart getirilmiş. Hayvanları koruma Yasası'na göre hayvana son bir şans vermekmiş amaç.

İşte size centilmenlik... Hayvanlarla insanlar arasındaki tek fark bu olsa gerek...A. Ali Ural (paragraf üzerinde ufak bir günah işlenmiştir.)

Çevremizde insana bile bir şans sunulmazken bu bizim için tam bir ütopya!

Sevgili kayınvalidem bahçede bir yılan gördüğünde şöyle demişti: "hadi bakalım git burdan belki yavruların vardır."NaKHaR

17 yorum:

MANUKYAN dedi ki...

sevgili kayınvalden epey anaçmış hele ki bi yılana karşı...

__WhOaMi__ dedi ki...

Kayınvaliden yürekli kadınmış doğrusu.

Kızıl dedi ki...

Her insanoğlu Centilmen değildir, olması da mümkün değil. Kokuşmuş zihniyete sahip o kadar çok insanoğlu var ki şu hayatta. Kayınvalidenin bu davranılına hayran kaldım ama, ne güzel bir düşünce ve davranış, hatta ne güzel bir örnek bizler için.

Sevgiyle kal, sevgili Nakhar!!!!

Unknown dedi ki...

Sevgili Nakhar
İngilterede avcılara getirilen yasa tam Kuran'a ve islamiyete uygun bir yasa aslında. Çünkü kuranda rızasız iş yapmamak vardır.Yani dinimiz rıza dinidir.Ama kendini müslüman sanan kaç kişi karşısındaki canlının rızasını alır bu tartışılır.
O sevgili kayınvalideni öperimmm ben Yüreğime mutluluk serpti sözleriyle.Sevgilerimle dilek.

TATLI DILLIM dedi ki...

Bağırmak mı!! amanın diyeyim. önce hayvancağızı korkutacaz sonra da vuracağız? garibim hayvanın son gissettiği şey korku olacak. bırakalım en son ne yapıyorsa o hislerle ölsün. Tabi Cheney gibi sakar nişancı değilsek :D kayınvaliden yaşama kıymet veren biri, belli. merak ettim yılan gitti mi, ve siyah mıydı!?

bu arada,
şiir olayında teşhisiniz doğru niyetim sadece espri yapmaktı
ben kınamayın ;)

Kızıl dedi ki...

Nakhar ödüllendin valla, üzgünüm belki bunu sana yapmamalıydım, gıcık olmazsın umarım bana :) Ama o kadar içimden geldi ki!!!!

inte dedi ki...

Seni de kediyi de seviyorum ama artık şu yılanlarınızı görmeden önce bana özel bir uyarı yapın Nakharım yaa..Her seferinde nasıl abuk bir tepki verdiğimi görüyor olsanız size hak vereceğim ama...

Nakhar dedi ki...

@manukyan;

Öyledir benim canim kayinvalidem, herseye karsi oyledir, ben onun gibisini gormedim... :)

Nakhar dedi ki...

@whoami;

Ana yuregi var onda, bu yuzden cok daha duygusal yaklasiyor hayvan bile olsa... :)

Nakhar dedi ki...

@pandora;

Ah be pandora, bilmem mi, bilmez olsaydim tecrubelerimizle de sabit ustelik, yazida da onun ironisi var zaten anlamissindir...

Hayal ettigim olmasini istedigim sekliyle yazdim.. :s

Nakhar dedi ki...

@sufi;

Haklisin, esyanin tabiatinda sevgiyle yaklasmak vardir tum dunyanin oldugu gibi bu dengeyi bozanda ne yazikki insan... :)

Nakhar dedi ki...

@tatli dillim;

Olur mu hic, hayvana hayatini kurtarmak icin firsat sunuyorsun, afrikada buyuk kediler bile son anda kendilerini gosteriyorlar hayvan kaciyor o yakalayabilrse avin tadini cikartiyor normal olan bu... Ilahi cok canisin ne diyeyim,

Diger mevzuu da hic kinamiyorum isin geyigiydi o :)

Nakhar dedi ki...

@inte;

Vallahi yilan fobin oldugunu unutmusum bi dahakine soyleyecegim öcülü böcülü fotograflar kullandigim da :)

Haspam işte! dedi ki...

Bu "insanoğlu" hangi insanoğlundan bahsediyor bilmiyorum muhtemelen "kötülük" olgusu çıkmadan önceki insanoğlu olsa gerek; ama ütopik olduğuna sonuna kadar katılıyorum.

Herkes birbirinin kuyusunu kazmak için uğraşırken, hayvanları "gören" kaldı mı? Maalesef bu konuda iyimserim.

Nakhar dedi ki...

@haspam işte;

Dogru tespitte bulunuyorsun da kuzum, insanlarin iclerinde centilmenlik geni mevcut gorenler cok az... Ne yazikki oyle... :)

7.oda dedi ki...

içimizde aslında herşey var.. centilmenlik de, kabalık da..
ama en çok hangisini çalıştırırsak, dışarı o çıkıyor..

Nakhar dedi ki...

@7.oda;

bir hikaye vardı içimizde 1 çift kurt vardır ve biz hangisini daha fazla beslersek o daha güçlü olur diye.. çok haklısın...