25 Şubat 2009



KOLİ BANDI


Bilip bilmediği konularda çok konuşanları hep yerin dibine sokmuşumdur, kim olduğu önemli değildir o anda, tahammül edemediğim sesini kesmektir kişinin... Sırf eleştirmek için eleştirenleri de hakeza öyle...

Lise de tiyatro hocamız bir kız öğrenciyle çıkıyordu, ayrılınca adam çalıştırmaya gelmek istemedi bir daha.. Bizde okulun sapıklığıyla ünlü, orta yaş bunalımlı, hayatı boyunca yatılı erkek yurtlarında okumuş bir edebiyat öğretmenine kalmıştık...

Tiyatro hakkında sadece ve sadece ahkam kesmeyi biliyordu, ve bir gün diğer kadın edebiyat öğretmeni o hoca konuşurken "birşey lazım mı çocuklar?" diye sorduğunda... Gayri ihtiyari "Koli bandı istiyorum hocam" dedim... Diğeri espri yapıyordu "koli bandını ne yapacaksınız? ağzımı mı bantlayacaksınız" dedi, Bende "evet ortalığı karıştırıyorsunuz hocam, bırakın da çalışalım ama" diyerek hocanın konuşmasına nokta koyuvermiştim...NaKHaR

17 yorum:

Damlo dedi ki...

her düşündüğümüzü söylebilemk hoş olurdu bence dee.

7.oda dedi ki...

benim de en gıcık olduğum şeylerden biri, bir cümleyi arka arakaya birkaç on defa tekrarlayabilme kapasitesi bazı insanlarda..
şimdi biri (genelde erkekler)bir espri yaptığında ve ben o espriye güldüysem, hemen ardından aynı espriyi 5 kere daha söylemesinin anlamı ne ?? daha mı çok güleceğim?? aksine bir anda sinir oluyorum devam edince aynı espriye :)

__WhOaMi__ dedi ki...

Seninki de iyi cesaretmiş yaw:D

Nakhar dedi ki...

@egreltiotu;

Yerine gore tabii ki oyle degil mi :)

Nakhar dedi ki...

@7.oda;

Bende bi espri yaptigimda o espriyi tekrarlayanlardanim ama aynisini degil farkli varyasyonlarini sunuyorum karsimdakinin begenisine :)

Birde ayni seyi tekrar edip bi yandanda seni durten tipler var elimin tersini yapistirmayi bir borc biliyorum onlara :)

Nakhar dedi ki...

@whoami;

Insanin sinir katsayisi yukselip atesi tepesine vurup da burnundan cikinca cesaretin bini bir para :) o zamanlarda herseyi soyleyebiliyorsun :)

Kendine Gel Kendine♥ dedi ki...

böyle insanların ümüğünü sıkasım var x) her şeye atlayıp sinirimi bozuyorlar birde yanlış bilgi vermiyorlar mı :)

Nakhar dedi ki...

@asosyetik;

yanlış bilgi vermelerini geçtim zaten ben devamlı konuşmaları canımı sıkıyor... kendilerini rezil etmelerine acıyorum :)

Haspam işte! dedi ki...

Herkes böyle haksızlıklara başkaldırabilseydi, bu ülke hatta bu dünya bu halde olmazdı belki de.

Ya bilmiyorum, ben nedense sizin yazılarınızı okurken, evrensel düşünüyorum, yani bir anda kendimi dünyayı düşünürken buluyorum. :)

Sevgiler.

Nakhar dedi ki...

@haspam işte;

ilahi, yazdiklarini iltifat olarak aliyorum, ben yasadigim absurdlukleri yaziyorum cogu zaman :)

Belki bir tumevarim yapiyoruzdur bilmeden, bir olaydan evrensel boyuta donusuyorsa eger bu okuyucunun bakis acisindan meydana geliyordur eminim :)

Adsız dedi ki...

"taşı gediğine koymak"tan da ötesi oluyor bu sanırım. ama haklısın; bazıları sanki insanları çileden çıkartmak için yaşıyorlar. dayanamıyorsun bi süre sonra. hele de o aynı espriyi aynı kelimeleri bırak, aynı mimiklerle tekrar tekrar edenlerden bıktım usandım.

bişey takıldı gözüme; dahi anlamındaki de'leri birleşik yazarken, dahi anlamında olmayan de'lerin hepsini birleşik yazıyorsun hep hep = )

Nakhar dedi ki...

@aslı;

Bilmedigim bir durum degil, hep yaptigimda soylenemez,

Lise de diye yaziyorum mesela lise benim icin ozellik belirten bir durum yukaridan kesme isareti yerine bosluk birakip yaziyorum istanbul da gibi... Onemli buldugum yerlerin sonunda da iki kere kullandigimda ikinci da yi da ayri yaziyorum, bu bilincle yaptigim seyler bunlar o dahi anlamindaki de den baska bir hatam varsa lutfen soyle aciklayayim senin icin :)

Adsız dedi ki...

tırnak işareti kullanmadığına dikkat etmemiştim. hatalarını aramak ne haddime canım = )
gözüme çok takılan olursa söylerim yine = P

Adsız dedi ki...

ay yanlış yazdım; kesme işareti diyecektim =$

Nakhar dedi ki...

@aslı;

Genellikle kullanamiyorum canim, postlarimi telefondan giriyorum bloga :)

Adsız dedi ki...

o zaman peki ; )

miso dedi ki...

Koli bandını şöööle kibarca çeksen bile o muhteşem bıyıklardan bir kolye üzerinde kalırdı di mi? Ooh, ne süper olurdu ama Nakharcım :)

marruu