29 Mart 2009





60 SANİYE

HAYAT KURTARIR :)





Çok kaderci bir insan değilim, olamadım nedense, genellikle kaderinin tekerine çomak sokmaya çalışanlardanım maalesef, yaşa işte ne derdim varsa, kendi hayatımı bozmakla uğraşıyorum...




Malumunuz bir üniversite hastanesinde öfke kontrolü için gittiğim görüşmeden eli boş ayrıldım sonuç için sinirlendiğimde bir dakika kadar saymamı eğer geçmiyorsa bir kağıda sinirlendiğim şeyleri yazmamı istediler...




Hiçbir şeyden mutlu olamadığım o kadar gözüme gözüme giriyor ki o 60 saniye içerisinde... Anneme kızıyorum mesela, içimden sayıyorum 1..2..3.. puff "öfkelendiğim şeye bak" diyorum kendi kendime... Terapinin günü gelsin diye gün sayıyorum, belirsizlik mevcut şu anda, varsa bi ilacı bu saçma sapan öfkelenmelerin (ki son 15 gündür o kadar saftirik ki kafam) bir an önce yok olsun gitsin, onca yapmam gereken şey varken hiçbir şeye odaklanamamak kadar beteri yok ne yazık ki... NaKHaR

21 yorum:

pRncfRn dedi ki...

NaKHaR, öğüt vermek gibi olmasın sakın ama malesef böyle insan kendini zorlamayınca düzelmiyor birşeyler bu konularda, çok yaşadım oradan biliyorum, benim de böyle bir sorunum vardı.

Ancak birşey soracağım niye şu gıcık ilacım EFEXOR'u koydun burayaaAAAA!!! :)

İyi pazarlar, oylamayı ve saati ileri almayı unutmayın efendim. :)

Bir de festival katılımını kaçırmazsanız Milk filmi için bu haftasonu bilet bulmak için uğraşın derim, kesinlikle!

Haspam dedi ki...

Ben de nazara inanıyorum, bu da nazar boncuğu olsun diyorum. :)

Senin gibi birinin üstesinden gelemeyeceği bir şey yok, çok ütopik olmadığı sürece.Bunu sadece yazılarından tanıyan bir okurun olarak yazıyorum; ama inanıyorum ki birçok okur benimle aynı görüşte. :)

Güzel günler seninle olsun NaKHaR :)

Nakhar dedi ki...

@prncfrn;

işte zorlamaya başladim kendimi bende eğer öğüt tutarliysa 1 yaşinda çocuktan bile alabilirim :)

efexor'u tesadüfen koydum yaziya uygun olmasi açisindan hiç ne işe yarar diye araştirmadim :)

Nakhar dedi ki...

@haspam;

vallahi canim kime neden nazar değdiriyorlarsa artik dünyada dikili bir taşi olmayan biriyim :)

benimde zayif yönlerim yok değil ama en aza düşürmeye çalişiyorum, yaralandiğim bölgeyi eskisinden iyi hale getirmeden ileri gidemiyorum... :)

Boskafa dedi ki...

İmkanınız varsa hipnoz ve nlp yi tavsiye ediyorum...5-6 seansta halloluyor...Evdede sinirlenince kendinize telkin verin...
Sinirlenince bi ayna bulun ve kendinize bakın,sinirlenmemenizii söyleyin kendinize,sinirlencek bir konu olmadığını düşünün...
İlaçlar yerinede papatya çayı önerebilirim...
Ha birde günlük spor,günlük meditasyon;güne iyi başlamanızı sağlıcak,kendinizi iyi hissettirebilecek birşeyler bulun...Kendinizi şartlayın...
En önemliside sinirlenince aklınıza kediyi ve ailenizi getirinX)

Adsız dedi ki...

Sevgili Nakhar,
Benim bir arkadaşımın babası sinirlendiğinde ütü yaparmış :) aslında giysileri değil o kişilerin suratını ütülüyormuş :)
İşin şakası bir yana melissa otundan çay yap birde havuç ye :)

Unutma sadece insanız hepimizin zayıf yönleri, mutsuzlukları, öfkeleri var..

Tebessümlerle :)
Hera..

Nakhar dedi ki...

@xeno;

NLP yi birkaç kişiden daha duydum ama bekliyorum bakalim ne önerecekler...

iyiyim zaten hemde çok iyiyim 60 saniye sayiyorum işte... :)

Nakhar dedi ki...

@hera;

arada bir rezene içiyorum o da rahatlatiyor anasonlu olduğundan evde kimse yokken yapiyorum diğerlerini pek bilmiyorum melissa ve papatya içmedim hiç... :)

sidik yarıştıran kaplumbağa dedi ki...

bende de çok öfke var, bazen ters yanımdan uyanıp herkese delleniyorum, en lüzumsuz şeylere bile sinirlenip bir yerleri tekmeleme derecesinde.. Ama ben neden sinirleniyorum diye düşündükçe iyice sinirleniyor insan :( Psikologdansa enerjimi attığım spor daha çok işime yaradı diyebilirm.

efsa dedi ki...

aynı sorun bende de vardı. ben çok çabuk öfkeleniyor ve bagırıyordum kırıyordum herkezi.
kabullenemediğim çok şey vardı o sıralar yaşamımda ve ben bunların beni esir aldıgını sanıyordum.
ilaç kullanmayı sevmiyorum ki içemiorum da çoğunlukla. ama öyle bir haldeydim ki kızıma bile bagırmaktan kendimi alamıyordum. kırıp dökmüyordum, ama ağlamıyordum mesela. hep içime atıyordum. 1 ere gittim psikologa.
nasıl kurtuldum dersen kendimi biraz daha sevmekle ve yaşadığım şeylerin benim sucum olmadıgını anladıgımda. suçluluk duygumdan kurtuldugumda. hayattan zevk almamla oldu. ilgimi hep başka şeylere yönlendirdim. yeni hobiler geliştirdim. kendimi geliştirdim.
belki seninki çok farklıdır bilemiyorum. ama sporu kesinlikle tavsiye ediyorum.

sufi dedi ki...

Öfke güçlü ama güçlü olduğu kadar yıkıcı yakıcı bir enerji.Zehir yani, amaaaa o zehirse sen BAL eyleyebilirsin bence..Öğüt vermek kolay ya, sana veririz salkımı biz yutarız talkımı.Öfke gelince kırbaçla kendini söyle seni terkedip gitsin.Çok kolay değil mi?
Şu son günlerde ben denedim bayağı işe yarıyor........Kelimelerim dışı değil içimi dolduruyor.O.Ç dememek için P dememek için dudaklarımı kitliyorum.

ESTHER dedi ki...

nakhar "sinirimi kontrol etmesi için" antidepresan kullanan bir insan olarak sana tavsiyem sakınnn ilaç kelimesini aklından bile geçirme. çok ciddiyim. doğal yöntemler var dedikleri gibi rahatlatıcı çaylar, sonra işte bir hobi edinebilirsin .. ama ilaçtan uzak dur, hatta sinirli olmayı bile tercih et.

7.oda dedi ki...

terapi süreçlerini ve sende meydana gelecek değişiklikleri ben de merakla bekliyorum..

Nakhar dedi ki...

@sidik yariştiran...;

uzun zaman oldu spor salonuna gitmeyeli, uzun uzun yürümeyi seviyorum mesela, ama gidilecek bir yer varsa boş boş adim atmak beni çabucak yoruyor... :)

Nakhar dedi ki...

@efsa;

bende kirip dökmüyorum ağlamiyorum çok şükür de işte biraz yanliş anlaşilma, biraz yanliş anlama üstüste geliyor küçük çapli bağirmalar yaşiyordum ya da tam tersi suskunluklar...

herkes sözleşmiş gibi spordan bahsediyor :))

Nakhar dedi ki...

@sufi;

ben küfretmiyorum mesela, hiç o bahsettiğin kelimeleri kullanmiyorum ben normal konuşmami bağirarak yaparim küfretmeden :)

1 den 60 a kadar sayarken zaten o iç konuşmasini yapiyorum içimde... :)

Nakhar dedi ki...

@ester bacim;

açikçasi bende istemiyorum ilaç tedavisi ama başka çaresi yoksa diye düşünmüyor değilim, gaykedi'ye doktor bi hanim mail atmiş psikoterapi öneriyoruz eğer kriz geçirmiyorsa diye... bakalim benimki ne diyecek 13 nisanda randevum var :)

Nakhar dedi ki...

@7.oda;

yazmaya çalişacağim bakalim.. en fazla omuzlarimdan iki kanat çikacatir bundan daha iyi olursam :))

LocuS dedi ki...

Demokrasi çoğunluğun faşizmidir bu arada............

LocuS dedi ki...

Ne alaka değilmi özür dilerim hatlarda bi karışıklık oldu alkol sorunum sosyalleşme çabamla hep çatışıyo tekrar özür dilerim...

Nakhar dedi ki...

@bearlocus;

özre ne hacet, sosyalleşme çabanı destekliyorum sonuna kadar alkolle ilgili bir yazı yazmıştım sırf sizi düşünerek... :)