08 Haziran 2012

 
AHLAK

Ahlaki sınırlarım var, toplum yapısına aykırı birinin ahlaktan bahsetmesi çok ironik biliyorum fakat durum bu...

Eşcinsel olmak ahlaksız olmak demek değil, aksine belli bir ahlaka sahip olmayı gerektiriyor...

7 yorum:

ah bi deli olsam dedi ki...

Sonuçta bence çeşitli ahlak türleri var: İş ahlakı, insanlarla iletişim ahlakı,hayvanlarla iletişim ahlakı bile hatta... Çoktan seçmeli sınav gibi. diyelim ki onlara göre ahlaksızız. Ama neden hepsini birden kaybedelim sınavın. sadece biri yanlış olsun varsın.Diğerleri iyi olduktan sonra zaten geçersin:)

Nakhar dedi ki...

kaytan bıyık, insan mükemmelliyetçi olmalı olamıyorsa yaklaşmalı mükemmele, zayıflı bir karneyle sınıf atlamak gibi olmamalı belki de :)

Ahlak zabıtalığına soyunan insanlar bizden ahlaksızlar aşk konusunda...

Hayat_Erkeği dedi ki...

sende olandan, bende zerre kadar bile yok. bundan rahatsızlık da duymuyorum. çünkü yaptığım şeyi veya yaşadığım her ne olursa olsun, çoğunluk ahlaksız buluyor diye ahlaksızdır anlamına gelmiyor. böyle düşündüğüm için de, içim rahat :)

Nakhar dedi ki...

Yazdığımı yanlış anladığını düşündüm, toplumun ahlaksız bulması önemli değil, yaşayan sensin elbette ama Türkan Şoray kanunları gibi düşün kadın sinema gibi belli bir kesim için kirli bir sektörde çalışıyor film çekiyor ama öpüşmem diyor... anlatabiliyorumdur umarım :)

Hayat_Erkeği dedi ki...

Aslında ben genel anlamda söylemiştim. Yani tam anlatamadım ama işte hayatımın her alanında, kesinliklerim yoktur, doğrularum yoktur ve bunlar ben yaşadığım müddetçe değişmeye (gelişmeye) devam edecekler.
(bu arada yine tam anlatamadım :(( ama işte ayy neyse boşver. nasılsın?)

Nakhar dedi ki...

anladım anladım bu sefer :)

İçimdekigay dedi ki...

Merhaba;
Bana ahlaksız gelen bir adam sana ahlaklı gelebilir bu sendeki ve bendeki ahlak kavramının ölçütüne bağlı bir durum.İki ucu boklu değnek bence hiç kurcalanmamalı.
Çok derin mevzu....;)
Bence insanın özelinde ne yaptığı nasıl yaşadığı kimseyi ilgilendirmez.Ahlak iki bacak arasında olan bir şeyde değil, Kaytan bıyığın dediği gibi çeşitli Ahlak türleri var. Ama içinde yaşadığımız topluma karşı sorumluluklarımız olduğunu düşünüyorum. En azından ben Orospuluğumu,Ahlaksızlığımı dışarıdaki insanları rahatsız edecek şekilde yaşamıyorum.Her şey özelimde ve blogumda:D (Nasıl ama ordan girdim burdan çıktım sonunda bloga bağladım...:)))