08 Ağustos 2007


KOFTİ G8!
"Tayyip KYOTO'yu Imzala !"

G8 zirveleri her yil yazili ve görsel basinda önemli ölçüde yer tutar... Illa ki birkaç gün manset yaparlar... Zira gezegenimizin muktedirlerinin (ya da kisaca koltuk sevdalilarinin) önemli kararlar alacagi varsayilir bu zirvede. Tartismalari yakindan takip edilir, perde arkasinda ne gibi mevzular döndügü merak edilir.

Bu ciddi haber silsilesini yumusatacak bir magazin unsuru da eklenir haberlere... First Lady'lerin siklik yarisi sözgelimi, liderlerin aksamüstü yaka bagir açik içtikleri bira, ya da aralarinda geçen esprili bir diyalog...


Böylece aldiklari kararlarla dünyanin kaderini belirleyenlerin de etten kemikten birer insan olduklari hatirlatilir bizim gibi kalburüstü entelektüellere. "Bakmayin o kadar uzak göründüklerine, onlar da sen ben gibi yasama derdindeki insanlar iste" denir.

Fakat bu yil tüm haberciler gibi, bizler de insan olmaktan utandik. Küresel isinma dünyayi hizla cehenneme çevirirken, acilen alinamayan her önlem milyarlarca insana, yani size, bana, hepimize kuraklik susuzluk ve bin türlü felaket olarak geri dönecekken bu adamlarin sözde ekonomik ve siyasi çikarlari için nasil kiran kirana pazarlik yaptiklarina bakip çileden çikmamak mümkün degil.


Suyu ekonomik kullanma çabalarimiz, evin bütün ampullerini tasarruflu olanlariyla degistirmemiz, beyaz esyada daha fazla para ödeyip A sinifini tercih etmemiz ve daha bir yigin şahsi özen gözümüze vahim derecede zavallica gözüktü birden. Ve bir kez daha anladik: Biz yasanabilir bir dünya hayaliyle karinca kararinca önlem almayaçalisirken, çokuluslu sirketler muazzam karlarindan bir gidim olsun vazgeçip küresel isinmayla savaş vermeye niyetli degil. Paranin hükmü karsisinda insanin zerre kadar degeri yok. Sümerler parayi bulduklarina simdi pisman olmustur herhalde...

Amerika ayak diriyor, Avrupali boyun egiyor, Çinlilerin ve Ruslarin zaten hiç umurunda degil ve küresel isinmayla dogru düzgün bir mücadele çerçevesi belirlenemedi yine, yarim yamalak taahhütler, ne idügü belirsiz vaatlerle geçistirildi zirve... GATE Dergisi'nde Murat Uyurkulak'in Yazisi'ndan Derleme (NaKHaR)

18 yorum:

вuяcynι dedi ki...

kalbur üstü entellektüeller kavramını sevdim:)

Kayhanoviç dedi ki...

Bir gün gaz maskesi ile dolaşcaz, su için bilimadamları yapay su tadında yeni ürünler üretmeye insan sağlığına yararlı,bir kapsülle gün boyu yaşayabileceğimiz bir hap icat edecekler. ömrü boyunca deniz su görmemiş bir nesil büyüyecek.
dünya böyle bir hal alacak bunu görebilirmiyiz bilemiyorum ama gidişat onu gösteriyor.
ister g8 ister g54564342 olsun bu cıkar dünyasında,dünyanın içine etttiğimiz zaman ancak rahatlıyacak bu insan denilen yaratık...
bknz nasa demiş 2040 da türkiye de kuralık çöl iklimi olacak.

Hımm bunu görmek için nasa da olmak gerekirmi ki (!)

Adsız dedi ki...

bütün işleri bıçak kemiğe dayanına yapmak sadece bizim milletimize özgü değil demekki..
küresel ısınma 3 sene evvel tehtidler savururuken bizimkiler ''ohoo medyanın abartması bu.amerikanın oyunu''diye yattıkları yerden ahkam kesiyordu..
şimdi kalkmış sifona 1 litrelik pet şişe yerleştirmekle meşguluz..

Nakhar dedi ki...

@burcyni;
şeker bütün blog yazarları için kalbur üstü diyesim geldi... bana göre ne tam entelektüeliz ne de tam cahil... çoğumuz birşeyler için çabalıyoruz... kayhanoviçin bir yazısını okudum geçen gün blogger kim olabilir diye birşeydi... :)

Nakhar dedi ki...

@kayhanoviç;
ben bir yıl böyle kurak... bir yıl tahminimce bayağı bir yağış alarak geçireceğiz gibi geliyor nedense... aptala malum olur demişler belki de o aptal benimdir... :)

Nakhar dedi ki...

@zoitsa;
nasa da uzay araçlarında bulunan tuvaletlerde bir arıtma sistemi var.. geçen gün nette okudum astronotların sidiklerini arıtıp suya çeviriyormuş... arınan çişi de sonra içiyorlarmış... eh bizde o teknolojiden faydalanırız ileride... geri dönüşümlü su! :(

вuяcynι dedi ki...

arada kalmaktan da bi o kadar nefret ederim..ne yaptın sen hoca:D

cehalet kalıcı entellik dantelliğe dönüşürse işimiz zor sanki..

Nakhar dedi ki...

@burcyni;
canım genele söyledim kim kendini nasıl hissediyorsa öyle :) yoksa bizimde farklı şeylere yönelik entelektüel fikirlerimiz var değil mi ya... :)

Adsız dedi ki...

aslında bizim yaptıklarımız sadece minik şeyler asıl onların ceplerini değil ilerde saltanatlarını gene sürdürebilcekleri bi dünya bırakmaları gerekiyor ama o kadar bu dünya için yaşıyoruz ki şu anda ne tüketirsek onu kar sayıyoruz ne kadar havayı kirletirsek nekadar ağaç kesin tatil köyü yaparsak bakalım ilerde çocuklarımızın yüzleri susuzluktan birbirine girdiklerinde kemikleri sızlıyacakmı? hiç sanmıyorum:)
www.biralaturkahuzun.blogspot.com

Kiralık Beyin// dedi ki...

sadece bencillik.G8/Kyoto.imzalayan yok.laf eden cok.İmzalanmalı.Entektüellerin ciş'inden su farklı mı olur?

вuяcynι dedi ki...

kesinlikle:)))))

Nakhar dedi ki...

@dilda;
canım savaş yıllarında bile devletin büyük zatları askerlerin birbirini öldürmesini ellerinde kahve seyretmiş bunlarda böyle paniği yayıp keyfini sürüyorlar...

onlar da vicdan yok... sen başbakanın susuzluk çekeceğini mi sanıyorsun.. o her zaman H2O sunu alır olan bize olur.. :(

Nakhar dedi ki...

@müslehiddinoğlu;
tabii ki imzalayan yok en azından tepesine sıçıp imzala diye siretmek lazım... gerçi toplumda o enerji de kalmadı ya kime ne diyeceksin...

entelektüelin çişinden üretilen su protein, karbonhidrat ve vücuda yararlı bir çok madde içerir!

YERSEN...

Nakhar dedi ki...

@burcuyni;
sonunda ülkeler arası diyaloglar gibi bizde bloggerlar olarak mütabakat kurabildik sevindim :)

Banu dedi ki...

vah! dünyaya getireceğimiz çocukların haline...

Nakhar dedi ki...

@sahaf;
canım sen hala yaşanabilir bir dünya hayalinden vazgeçmedin mi?

ne yalan söyleyeyim bende ama çocuk dünnyaya getirmek ve dünyanın geleceğini bilerek bunu yapmak biraz sorumsuzca gibi... ama isteyen yapsın herkes doğurup duruyor zaten imkanım olsa bende bir tane yapardım :)

Kiralık Beyin// dedi ki...

keske entektüel cişi kadar faydalı olabilsem(yalan)

Nakhar dedi ki...

@müslehiddinoğlu;
eh ben kendimi bu yalana ortak olarak görüp entelektüel çişinden daha faydalı görüyorum bir H2O sevdalısı olarak :)