16 Nisan 2009




DOKTOR DOKTOR KALKSANA



Ay şöyleydi vay böyleydi diye uzun uzun yazmayacağım, gittiğim doktor ilki seminer bahanesi olmak suretiyle beni 2. kez ortada bıraktı, anladım ki eldekiyle yetinmek gerekiyor (o da 30'lu yaşlarının başında sempatik bir hanım asistan) kadın psikiatristimizle yolumuza devam edeceğiz...

Güzel sorular sordu, olduğu gibi anlattım, şimdi merak edenler olacaktır ama yazamayacağım gizlilik ilkesine bağlı kalarak, aynı zamanda da yanlış anlaşılmaları önlemek açısından...

Sonuç şu ki, pek öyle delilik sınırında bir sorunumuz yokmuş çok şükür, sinirlendiğim şeyler de çok az ve takıntı yaptığım konularmış "çok iyi gördüm seni" dedi bana (meslek icabı gibi gelse de öyle olmadığını çok kısa sürede anladim) herhangi bir hap vermedi (istersem hafif bir sakinleştirici yazabileceğinden bahsetti ama istemedim)

Gaz vermek için mi yoksa gerçekten yüzüme nur geldiğinden mi bilinmez kendi kendimi tedavi ettiğimden dem vurdu ayrılmadan önce... (koltuklarım kabarmadı değil yani)NaKHaR


21 yorum:

Adsız dedi ki...

Dünyada başımıza gelen herşeyi(kader 2 haklı bir seçim bence) kendimizin yarattığına inanıyorum olumlu yada olumsuz..Secret durumu yani:))
Bir duruma daha inanıyorum ki ,insanın kendi sorununu kendınden ıyı kımse anlayamaz(çünkü ister istemez içinde yaşadığını tam olarak anlatamaz) ve çözümü de kendisi bulur.Sende öyle yapmışsın..Çok sevindim senin adına..Güçlü bir karakter yapın var bence ...IRMAK

Adsız dedi ki...

valla bende senle mailleşirken tırsıyodum ama telefonla senle konuşunca sesin o kadar sade ve dingin kii konuşmamaya kararlı idim ama sesin o kadar huzur verdi kii yarım saat konuşmuktuk gercçektende tanıdıkça daha iyi olduğuna kanaat ettim desem kızmasıın demii:))))
inşallah hep beraber daha iyi günlerimiz olacak....
sevgilerimle koza...

Boskafa dedi ki...

Aaa bu en büyük terapist yalanıdır,kndi kendimizi tedavi edebilseydik o kadar parayı onlara bayılmazdık değil miX)!?

Haspam dedi ki...

Çok sevindim NaKHaRcım. :) Ama şaşırmadım, nazar boncuğu gibi bir şeydi bu öfke sorunu da.Çok daha iyi olman dileğiyle. :)

Nakhar dedi ki...

@ırmak;

teşekkür ederim tüm güçsüzlerin içinde güçlü durmaya o kadar adapte etmişim ki kendimi kolumu bacağımı kaybediyorum ama hissetmiyorum bazen...

ama dediin doru secret durumu var hayatmızda... :)

Nakhar dedi ki...

@yanıkkoza;

haddini aşan insanları uyarıyorum sadece, o kadar ki uyarmaktan vazgeçmişim demek ki... ilk gördüklerinde tanışana kadar herkes biraz çekinir benden nedense...

Nakhar dedi ki...

@xeno;

iyi de yaşam koçları gibi düşünmek lazım sana başka kapılar açıyorlar geçip geçmemek sana kalıyor yine sen kendi kendini tedavi ediyorsun.. :)

Nakhar dedi ki...

@haspam;

sağol canım umarım başka nazar yoktur üstümde :)

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun. bende depresyon tedavisi olmuştum geçen sene. bi psikologu dövcektim az daha. keşke dövseymişim hemen iyileşirmişim.

7.oda dedi ki...

e valla süper :)
nakhar, sanırım sakin kalabilmeyi uzun vadede başarmak en güç şey.. ben de dönem dönem bir melek kadar sakin tutuabiliyorum kendimi.. ama bu hep olmuyor işte sorun burda.. uzun vadede bir yaşam tarzı haline getirmek asıl çözüm.. ama işte nasıl olacak bu bilmiyorum :)

Nakhar dedi ki...

@biseksüel;

var öyle hanzo psikologlar bende 3-4 sene evvel birine çok fena çıkımıştım her zaman iyileri denk gelmiyor ne :)

Nakhar dedi ki...

7.oda;

kesinlikle şeker uzun vadede sakin kalabilmeyi başardıktan sonra zaten alıkanlık halini alıyor :) alışkanlık haline gelene kadar sabretmek lazım sanırım..

ESTHER dedi ki...

bebeğim sana deli teşhisi koysalardı beni tımarhaneye atmaları gerekirdi :)) şaka bi yana güzel haberler bunlar çok sevindim.. ohhh ayrıca hap vermemesi ve seninde bunda diretmemen çok iyi olmuş inanılmaz sevindim senin adına...güven bana... herşey senin elinde bunu biliyorsun ztn.

pRncfRn dedi ki...

hayırlara vesile olsun efendim :p

Nakhar dedi ki...

@ester;

bütün dahileri deli sanırmı insanlar bizde o hesap :) kendi hayatımla ilgili herşeyin benim elimde olduğunu giderek çok daha iyi anlıyorum şeker... Tanrıya şükür bunu anlayabildim sonunda... :)

ayci dedi ki...

eger delirirsin, bende seninle birlikte delirebilir miyim?!

bunu seve seve ve isime gele gele yaparim!
hem biliyorsun, her akilliyida almazlar timarhaneye ;)

Adsız dedi ki...

Suratına nur gelmiş ;-)) ben biliyordum zaten perdelerini kaldırdığında kuzu gibi bir insan olduğunu :))





börtüböcek

Nakhar dedi ki...

@ayci;

ne ben delireyim ne sen delir dünyanın akıllılara ihtiyacı var :)) alem deliye biz akıllıya muhtacız :))

Nakhar dedi ki...

@börtüböcek;

ya evet bu cümlenin aynısını bizim yenge de söylüyordu geçen :) kendisini hiç sevmem laf aramızda sen de tanıyorsundur onu :)) hastaymış da... geçmiş olsun tekrar elticim... :))

anaksarete dedi ki...

Merhaba Nakhar yeni keşfetmiş bulunmaktayım seni,pek beğendim vesselam:)
Yorumları da okundum ve bir arkadaş terapiste gerek yok gibisinden bir şey söylemiş ya ben bir şeye deyinmek istedim; düşüncem şu:
Hepimizin bazı sıkıntılı dönemleri olabiliyor, bazılarımız kısa sürede üstesinden gelebiiyoruz bazılarımızınsa bu dönemleri atlatması daha zor olabiliyor ve tek başımıza halletmemiz mümkün olamayabiliyor. O yüzden kendim hallederim demek ve prof. yardım almamak çok sakıncalı bir hal alabiliyor(ne kendimizin ne psikiyatristin çözüm bulamaması gibi)bunu da göz önünde bulundurmak gerek diyor, geçmiş olsun dileklerimi iletip ciddi bir sorun yaşamadığına sevinirken dip not olarak takipte olduğumu belirtmek istiyorum. hoşçakal..

Nakhar dedi ki...

@anaksarete;

söylediklrinde haklısın, ben bakıyorum doktorlardan önce insan kendi kendini tedavi etmenin yollarını bulabilmeli ve tanımalı kendini, yoksa 20 dakikalık zaman diliminde bütün hayatını ortaya döksen ne dökmesen ne...