02 Şubat 2015


BEN NASIL OLDUM?


“Seni çaydan süzgeçle tuttum.” demişti annem.  İçilebilen çaydan, çay süzgeciyle tuttuğunu düşündüm ilk başlarda ve yıllarca koskoca bedenimle o çay süzgecine nasıl sığabildiğimi merak ettim.

Ortaokula başladığımda anneme nasıl oluyor da çay süzgecine sığabildiğimi merak ettiğimi söyledim... Annem o sırada mutfakta fasulye ayıklıyordu. İstifini hiç bozmadan eğilip raftan büyükçe bir makarna süzgeci çıkararak “Çay süzgeciyle olur mu yavrum, seni köydeki büyük çaydan (dere) işte bu makarna süzgeciyle tuttum” dedi.

Sorularım annemin bu cevabıyla son bulmuştu. Diğer arkadaşlarım gibi bir leyleğin gagasında adrese teslim gelmediğim için kendimi özel hissetmiştim. Annem o çaydan beni seçmişti!
Açıkçası ortalama 5 dk süren bir zevk sonucu dünyaya gelmektense, makarna süzgeciyle tutulmuş olmayı yeğlerdim...  

Akşamüstü yeğenimin 4 yaşındaki oğlu kendi göbeğini açmış okşuyordu. "Ne yapıyorsun?" diye sordum. Annesinin karnını işaret ederek "Dayı biliyor musun ben oradaymışım, annem de beni hep böyle sevmiş!" dediğinde  bir kez daha sordum:

"Kim anne ve babasının seks yaptığı gerçeğiyle yüzleşmek ister ki?" N

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Kimse istemez haklısın ama dünya neredeyse seks üzerine kurulmuş haberimiz yok!

Geylesof dedi ki...

Ahaha çok iyiydi yalnız. :D ben de başta öyle sandım yahu :D seçilmiş olmak elbette ki eğleşiyorduk bi baktım sen çıktın sonrasında" gibi yavan bir gerçeklikten daha tatmin edici. :))

soruna gelince yüzleşmesi zor, özellikle de "ayıp"larla büyütülen ve sevginin görülmediği ailelerde seksin görülmesi insanı baya sarsabiliyor. :)) Sarsıldım, tokat yedim, yıkıldım, ama ayağa kalktım. :))

Nakhar dedi ki...

@İçimden Anılar; Dünya seks üzerine kurulmuş ama dünya düzenini oluşturan şeyler üzerine bu kadar tartışırken bu konu üzerinde hâlâ çıt çıkarmıyoruz... Teşekkür ederim :)

@Geylesof; Masum ebeveyn yalanları, belli bir yaşa gelindiğinde uslûbunca açıklanmadığında travma yaşatabiliyor... Birçoklarımızın cinselliği bir tabu olarak görmesinin temel nedeni bu olsa gerek senin de dolaylı olarak değindiğin gibi :)

Unknown dedi ki...

Aslında internette bununla ilgili bir video var. Çocuklara anne ve babaları nasıl dünyaya geldiğini anlatıyor. Genelde çocuklar iğrenç bulup dinlemek bile istemiyorlar. Bu yüzden detaylı seks anlatımı gerekli değil zaten.

Nakhar dedi ki...

@Kaan Arer; Cinsellik özel öğretim sistemlerine dahil bir konu ama tabanı aileden almayınca o da ayrı bir travma :/

Garip bir altkültüre sahibiz cinsellikteki tek rehberimiz çoğunlukla yakın hemcinslerimiz... Bu pilav çok su götürür. :)