06 Temmuz 2008




SKANDAL AİLESİ - 7

- Tecavüz! -

Ortanca ablam yaklaşık 3 aydır  boşanmanın eşiğindeydi ve dananın kuyruğu nihayet koptu, anlatacağım şey bu kadar basit bir durum değil başlıktan da anlaşıldğı üzre...

2007 Kasım ayında, özel bir kolej lisesinde okuyan, eniştemin 16'lık yeğeni, kolej müdürünün 14'lük oğlu ve reşit yaştaki dışardan kolpa bir arkadaşları, okuldan bir öğretmenin evinin anahtarını doğum günü kutlama bahanesiyle almışlar... (lise özel olduğundan öğretmenlerle dialog 40 yıllık ahbap edalarında...)  Bahane dediğime bakmayın amaç gerçekten bu imiş...

3 erkek, tanıdık bir kız arkadaşlarını da çağırmışlar, kız gelirim demiş, demiş ama yalnız gitmemeyim diyerek bir kız arkadaşını daha çağırmış, diğer kızımız da gelmeye ikna olmuş nitekim... Ama olacak olan bu ya, tanıdık olan kız arkadaşlarının son anda işi çıkınca, sonradan çağırılan kızımız tek başına gelmiş... (akıl yok tabii, "emo" mudur? "tiki" midir ne haltsa) Eve gidilmiş, pasta yenmiş, içkiler içilmiş... sözümona kürt olan gencimiz sarhoş kıza tecavüz edip işini bitirdikten sonra;




-ben yaptım, şimdi sıra sizde!

diyerek diğer çocukların da aklına girmiş, içki şişede durduğu gibi durmuyor ne yazık ki... O gün bu gündür 3 gencin 3 üde hapiste, göz altına evin anahtarını veren öğretmen, evin yaşlı ev sahibi de alınmış.... reşit olan gencin cezası hemen kesilmiş tabii ki... 20 yıl kadar.. diğerleri çocuklar ağlıyorlar bizi burdan kurtarın diye... eniştenin ailesi perişan tabii para çözüm değil... nitekim Kolej müdürü çocuğa suçu üstüne alması için 200 milyar teklif etmiş, olmamış... çocuğun ailesi fakir ama para karşısında verdiği yanıt net:

-sadece ben yapmadım ki!

Gelelim olayın asıl ilginç yanına, tecavüze uğrayan kızın babası; yıllar önce eşinden boşanmış, yanında çalışan bir kıza tecavüz etmiş ve onunla evlenmiş... adamın 2 kızı var ve ikisi de ne yazık ki tecavüze uğramış... 

Etme bulma dünyası be kuzum, olan gene kadına oluyor insan ne yaparsa kendine yapıyor. N

33 yorum:

Adsız dedi ki...

Etme bulma dünyası.....

Ozan Kayra dedi ki...

dehşete düştüm. kendimden utanıyorum. ufacık saçma sapan sorunlarımla dünyayı yıkıyorum. bu kızların suçu neydi. erkeklik neden böyle öğretildi bu çocuklara.. ooff oofff..

Adsız dedi ki...

ne demek lazım bilemedim

Nakhar dedi ki...

@uçandepik;

evet!

Nakhar dedi ki...

@khaoskhronos;

beterin beteri her zaman bir yerlerde mevcut ne yazık ki :(

Nakhar dedi ki...

@kayınörümcek;

birşey diyemiyoruz ki hiçbirimiz...

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

Kız da ayrı kaşınmış,yuh bea,benim babam bu haltları yiyecek,kardeşimin başına da aynı halt gelecek.Asıl davetli işi çıkıp da gidemiyor senin ne işin var orada.Kimin yanına ne demeye gidiyorsun!!Allah akıl vermiş biraz da düşünerek hareket etmek lazım.Olmasa iyiymiş,çocuklardaki hata da kızdaki de su götürmez.

20 yıl kadar hapsi istenmesi...Onlar bunlarla indikçe iner,kimin ne yarası varsa oraya dokunur ya hep böyle şeyler.20 yılı okuyunca aklıma ilk gelen şey şu oldu:Salağın biri katliam yaptı ve saniyesinde hayatımdan 3kişiyi sildi.8 ay bitti,kemikleri çürüyecek neredeyse ve hala bizim mahkememiz devam ediyor.Sonuçlanacak da ne zaman?Ha bir de 3 kişi için (%100 tüm hata karşıda,herşey lehimize olduğu halde ) alması beklenen ceza 9-10 yıl.Bana söyleyin ne bu?!!!

Nakhar dedi ki...

@ebru;

Türkiye'nin adalet sistemi diyoruz biz buna... hatırlamana yardımcı olayım biraz... :(

Goddess Artemis dedi ki...

Bana şahsen anlattığın bu olay, yazılı olarak gördüğümde daha çarpıcı daha korkutucu geldi.

"Etme bulma dünyası" kavramına pek inan(a)mıyorum ben. Çünkü ona inanırsam; dünyanın en saf, en temiz insanları olan büyük kuzenim ve kocasının, biricik evlatları Bilgehan'ımızı neden kaybetmiş olduğumuzu anlayamam/açıklayamam kendime.

Bir inanç sistemine bağlı bir birey olarak; günahların da sevapların da karşılığının öbür dünyada, yani öldükten sonra adalet terazisinde tartılarak, gerekenin yapılacağını düşünüyorum. Bu dünyada gördüğümüz örnekler de, biz insanların kısıtlı algısınca "etti buldu" olarak algılanabilir.

Üzücü, çok üzücü bunlar... Hele de bu güzel ve sakin Pazar günü için >:-(

@ ebru:

Yorumundaki ilk satırları senin yazdığına inanamıyorum. Senin gibi aklı başında, kültürlü genç bir kadın "kız kaşınmış" derse; sokakta kadın gördüğünde salyası akan, cahil, lümpen, iki ayaklı yaratıklar neler demez?! Bunu söylersen, Pippa Bacca için "O da otostop çekmeseydi, sanatçıymış gavur fahişe!" diyenlerden ne farkın kalır?

Senin bu yorumun, beni gerçekten çok sarstı, çok üzdü! >:-(

Nakhar dedi ki...

@Tanrıça;

Vallahi şimdi iki arada bir derede kaldım... :(

bir taraftan gidecek kadar aptal olmasına kızıyorum aslında kızın, ama diğer taraftan da söylediklerine katılıyorum tanrıçam...

ebrunun da pek birşey söylediğini sanmıyorum bu nokta da... pippa bacca çok farklı bir durum... o farklı sebeplerle tek başına yolculuk ediyordu, tanımadığı adamlarla gitmiyordu...

ya da doğru söylüyorsun işte yaaa niye uzatıyorum ki :(

aydınlatman için sağol şeker...

Emre KORLU dedi ki...

tek suç içkide..evet tek suç bu..bizim gençlerimiz içkinin ayarını tutturamıyor..burda kızın saf niyetinden istifade edilmiş..kız nereden bilsin bunların bi ton içip ırzına geçeceklerini..yazık ya çok yazık..hele öğretmenleri o tam bir problemliymiş zaten..ne diye veriyorsun çocuklara evinin anahtarını bilmiyor musun bu çocuklar doğum günü partisinde içebilir..ne saçma ya..
ama kızın babasının yaşadığı olay ve kızlarının uğradığı tecavüz zincirleme trafik kazası gibi..
etme bulma dünyası derken tanrıçaya katılıyorum..bu hayatta öyle düzgün yaşayan insanlar var ki..ama kötülüklerin tahlihsizliklerin çoğuda o insanları bulur her zaman..aslında kötülüklere uğramanın tek suçu saflık..temiz yürekliliktir..vur abalıya misali..

Adsız dedi ki...

Bahsedilen kızın tanımadığı bir ortama, tanımadığı insanların yanına gitmesi tabii ki doğru değil ama bu ona yapılanları ne olursa olsun haklı çıkarmaz. Etme bulma dünyası sözüne ben de pek inanmıyorum. Dünyada birçok insanın ah’ını almış ama hala sefa süren o kadar çok insan varki…

Bendeniz.. dedi ki...

İçim cızz etti nakhar,bir kız annesi olarak:(
oofff ilahi adalet lafı çıktı bir an ağzımdan ama sonra kendimden utandım..bedeli ödeyen o kızlar olmamalıydı:((
Böyle olmamalıydı..

Ama gencecik kızların çok tedbirli ve dikkatli olması gerek bu devirde,hergün yüzlerce kötü örnek yaşanıyor güvenli bir ortamda değiliz ne yazık ki..
Kızın ailesi ne yapıyodu o saatte?
Alkol(gencecikler,alışık değiller),gece ve üç gençle ne işin var?sonu ne olur başka?hiç olmasa taciz olurdu bi ihtimal.milleti yok ki bunun.
kendi etmiş kendi bulmuş birazda ne acı ki..
Ama böyle olmamalıydı,nasıl koruyabiliriz gençleri bu uçurumlardan bilmiyorum...

Ebru ER HASANÇEBİ dedi ki...

Goddess Artemis;ben zaten senin kurduğun cümlelerdeki şeyleri söylemek istememiştim.Kaşınmış dedim çünkü 1.dereceden yaşamış ve yaşatmış insanların olduğu bir ailede var olmuş bu kız.Herkes başına geleni haketmiyor tabii ama biraz da düşünmek lazım,ders almak lazım.Kimdir nedir sen neye güveniyor da gidiyorsun bu insanların yanına.Ben bunu kandırılma olarak göremiyorum,üzgünüm.

"Bana şahsen anlattığın bu olay, yazılı olarak gördüğümde daha çarpıcı daha korkutucu geldi." demişsin, bir de o kızın yerine kendini koy babası,kız kardeşi...Yaşamış öncesinde,haberdar ya şahit olmuş var bu haltları yiyenler ve kendini koruyamayanlar.
Ben bu yazıyı okuyunca çok üzüldüm.Umarım kendimi bu defa daha iyi ifade edebilmişimdir ;) Kafam biraz dağınık bugünlerde çünkü.

вuяcynι dedi ki...

insan ne edıosa kendıne edıor demişsin haklılık payın war.ama yaptıklarına ne demeli..

kadın olmak zor zenaat

Adsız dedi ki...

hangi açıdan bakmaya çalışsam ayrı bi dehşet yaşamaktayım. ne kadar acı bir gerçek bu!

ayci dedi ki...

genel evler neden var?

Seyyah dedi ki...

1 Kız 3 Erkek bir araya gelip birşeyler paylaşamadan sadece cinsellik dürtülerini karşılamanın hesabına düşüyorlar ise,ya bu gençliğin hayattan beklentilerinde bir daralma oldu(oldurdular)ya da ben hayattan meğer neçok şey istiyormuşum da haberim yokmuş.

arzın merkezine yolculuk dedi ki...

Eee kadını yürüyen ve içine girilip rahatlancak bir madde olarak görme zihniyeti çok önceden kodlanarak beyinlere yerleştirilmedi mi!!!
Sex yapmanın ayıp, tuhaf ve sadece erkeklere hak sayıldığı bir toplum. Zikilen yine kadın!!! Aslolan erkek ve çükü işte.
Zaten kaç tane ergen cinselliğini insani yollardan yaşayıp öğreniyor ki, sen ben bir de bizzm oğlan misali işte.
Yıllar önce de bir video dönüp duruyordu nette; "şu güzel ortamı bozma serap, kendin takıl" diyaloglarıyla sürüp giden, bir grup ergenin bir kızı yatağa atıp, zar zor kızı ikna edip, bi güzel şey edip onu da video ya çekip dünyaya salmaları gibi.
Şimdi ordaki kızın aptallığına mı kızmalı yoksa bu ergenlerin zihniyetine mi , hepsine mi??
Neyse çok uzadı, cincellik bir tabu olmaktan çıkmadıkça bunlar hep yaşanacak, şansızlar ve salaklar da bu durumların kurbanı olacak!!!!

Nakhar dedi ki...

@g-yor;

ne diyeyim ki.. olan biten bu işte... :(

Nakhar dedi ki...

@meral alabaz;

o mpencereden bakınca zaten hepten canı sıkılıyor insanın :(

Nakhar dedi ki...

@bendeniz;

korkularını anlıyorum desem olmaz anlamaya çalışıyorum yalnızca... sanırım gençleri daha da ileride biraz izole bir hayat bekliyor diyebiliriz... ya da daha serbesiyetçi bir yaşam... hangisi uygunsa...

Nakhar dedi ki...

@ebru;

ben ne dediğini ilk söylediğinde anlamıştım... tanrıça'ya da anlatmıştım zaten :) merak etme sen :)

Nakhar dedi ki...

@brcyni;

bu söz sanırım hafif şeyler için söylenmiş bir sözmüş...

Nakhar dedi ki...

@aslı;

iki ucu boklu değnek...

Nakhar dedi ki...

@ayci;

oralarda para alıyorlar be canım... yoldan bir tane kapıp kaçmak daha mantıklı geliyor aklı aşağıda olanlara..

Nakhar dedi ki...

@elv79;

sanırım yaşadığımız toplumda olması gereken istekler biraz fazla geliyor...

Nakhar dedi ki...

@arzın merkezine yolcluk; ben bu duruma aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık diyorum artık... :(

Adsız dedi ki...

Etme bulma dunyasi degil. Kizlarin ne sucu var? Hem tecavuz edenin kizina tecavus edilmesini idare eden ilahi guc nedir? Insanlardan daha sapik bir guc olmali!

Bence etme bulma degil, tecavuz kulturudur bu. Zaten etme bulma dunyasinin bahsettigi de kulturdur. Bu kadar sapkinligin olmadigi bir kulturde ederdi ama bulamazdi. :o)

www.elifsavas.com/blog

Nakhar dedi ki...

@elif savaş;

yine aynı kapıya çıkmıyor mu, sırf tecavüz kültürü olduğundan tecavüz ediyor, ve yine bu kültürden dolayı kendi çoçuğu da aynı kaderi paylaşıyor... :)

Adsız dedi ki...

Dogru ama eden bulur demek o anlama gelmez. Eden bulur demek, ilahi bir yargicin, birisinin yaptigi kotulugu, dolayli bile olsa kendisine odetmesi demektir. Boylece bu anlayisi mesela oc alma konusunda (kan davasi gibi, tecavuz edenin cocuguna tecavuz etmek gibi, vesaire) ic rahatligiyla kullanirlar. Goze goz, dise fid gibi... Ama sen cumleyi, icinden cikilmaz bir daire icinde donmek seklinde aliyorsan, o zaman haklisin. :o)Yine de cumlenin tatsiz ve ici kotu anlamlarla yuklu oldugunu dusunuyorum.

www.elifsavas.com/blog

Nakhar dedi ki...

@elif savaş;

bu konu beni yavaş yavaş aşıyor pek yüce Türk Adaleti ve Mahkemelerine devrediyorum bu konuyu...

Ben buna inanıyorum, dünyaya yaydığımız negatif enerji, dünyayı turlayıp yine bizi vuruyor maalesef diyorum... :)

noraashira dedi ki...

Etme bulma dünyası ama neden bulanlar 2 kız olmuş onu anlamadım, mesela biri o adamın penisini parçalasa da adam bulan olsa süper olmaz mı?