12 Ekim 2008


GENETİK VARSAYIM

Genetik hastalıklarımza baktığımda yaşayacağım ya da yakalanacağım hastalıklar gözümü korkutuyor...

Ailemde en çok görülen hastalık diyabet nam-ı diğer şeker hastalığı... Neden olabilecek birçok hatayı yapmamaya özen göstersem de bir şekilde beni paçamdan yakalayacak korkusundan kurtulamıyorum, önümde bu hastalık gelmeden önce yaklaşık olarak 5 yıl kadar bir sürem var...





İkicil ailevi hastalığımız mide ile ilgili olanlar... Gastrit veya daha kötüsü Ülser ki Büyük Ablam ve Babam ameliyat olmuşlardı bu yüzden, Küçük Abimde ve Küçük Ablamda da gastrit oluştu aşırı stresten... Bu hastalık için hiçbir önlemim yok hatta olması için istemeyerek elimden geleni yapıyormuşum gibi, son bir aydır midem de gelip giden ve benim uykusuz kalmama sebep ağrılar mevcut... Stresten uzak yaşamaya çalışsam da nafile, çağımızın hastalığı bu çünkü...

Üzerinde pek durmadığım ama varsayımsal anlamda 20 yıl içinde olabileceğini düşündüğüm bazı hastalıklar ise şöyle; Kist Oluşumu, Kalp, Böbrek Yetmezliği, Bağırsakla ilgili herhangi birşey...

Gel de rahat rahat uyu, gel de offlayıp pufflama, gel de korkma... Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ama yetmez, organik beslenemiyoruz, dengeli beslenemiyoruz vs vs vs... :( NaKHaR

22 yorum:

Furkan dedi ki...

olma ihtimali olanları dü$ünerek hayatını kısıtlarsan, bunları hiç dü$ünme derim çünki bu yazıyı okurken kafanın üstünde ki dev beton parçasının ordan kopup seni paramparça yapma ihtimali de var:)

genlerinden hiç bi hastalık gelmese bile zaten ya$lanmanın etkisyile biçok $eyi ya$ıcaksın bu yüzden, dünyanın en sağlıklı insanı gibi her$eyin tadını çıkar =)

en azından ben öyle yapıyorum =D

Uyumsuz dedi ki...

Bunu kafaya takarsan hastalığı çağırırsın. Ve biliyor olman lazım, insanın başına gelen hep gelmesinden en çok korktuğu şeydir. Boşver..

mischa dedi ki...

üzülüyorum nakhar, deme böle şeyler...

Nakhar dedi ki...

@evenstar;

tabii ki boyle dusundugum zamanlar da oluyor ama gel gelelim bende birazda hastalik hastaligi var, elim agrisa damarlardan biliyorum :)

Nakhar dedi ki...

@uyumsuz;

istenmeyen kilin burunda bitme hikayesi anliyorum da insan bazen kendi kontrolunu kaybediyor :)

Nakhar dedi ki...

@mischa;

uzulme yaa, adi ustunde varsayim, olacak diye degil yani :) aklimdayken yazayim dedim, sanki biraz duygu somurusu gibi olmus :)

ESTHER dedi ki...

öncelikle ailende sağlık sorunu olan herkese geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum..

sen böyle o hastalığa yakalanırım bu hastalığa yakalanırım diye düşünürsen hiç kaçamazsın ztn :) düzenli kontrollerini yaptır, sağlıklı beslen ve spor yap hiç bir şey olmaz... e olursa da kader kısmet diyelim napalım.

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Genetik olanlar hakkında birşey diyemem ama henüz hasta olmamışken, hasta olabileceğini düşünerek yaşadığın stres hastalıklara yol açmasın. Biraz geniş olmak gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü bazı durumların önüne geçmek mümkün olmuyor ne yazık ki. Vakti geldiğinde ne yaşamamız gerekiyorsa zaten yaşamak zorunda kalacağız. Haksız mıyım?

Ferhanca dedi ki...

Gentik hastalıklardan kaçılmıyor fakat geçiktiriliyor sanırım..

Emre KORLU dedi ki...

bu kadar çok hastalığı kafaya takarsan davetiye çıkarmış olursun nakhar.Tanrı korusun seni.

Nakhar dedi ki...

@ester bacim;

iyi dileklerin icin sagol canim,

kendime gelince de simdiler de tek yapabildigim 3 ila 6 ayda bir kan veriyorum o kadar, bugun seker hastaliginin tedavisi bulundu haberini aldim rahatladim ama ruhumda var hastlalik hastaligi :)

Nakhar dedi ki...

@aydan atlayan kedi;

aklimda uzun zamandir check-up yaptirmak var suphelerden ancak o zaman kurtulacagimi ümid ediyorum sagol pozitif enerjin icin :)

Nakhar dedi ki...

@ferhanca;

evet geciktirilebiliyor ya da onlem alinabiliyor, tabii once kontroller yapilmasi gerekli :) bakalim ben o kontrolleri ne zaman halledebilecegim :)

Nakhar dedi ki...

@g-yor;

Tanrı hepimizi korusun, pozitif bakmaya calisiyorum ama beceremiyorum bazen bu yazi da o zamanlara nispet :)

cimcime dedi ki...

böyle yaşanmaz günah yüklenen adam.
O zaman atalarına inmen lazım bence hiç inme derim.
dahada bunalıma girme.yapma böyle.
sağlıklı yıllar diliyorum sana.:D

Nakhar dedi ki...

@cimcime;

peki madem dedigin gibi olsun insallah cimcime :)

OpethMania dedi ki...

Yolun sonu aynı kapıya çıkar boş ver...:)1 sene oldu ya en son baktığımda bloğa bu kez profildeki ses klibi Six Feet Under a link verince bloğuma eklememde çok hızlı oldu.Yine hatırlattın ya ne efsaneydi.Kızıl hatunumuz zaten ayrı bir hikaye favori karakterimdi.Final İNANILMAZDI.Belki de bu diziyi hatırlatır diye Dexter ı izliyorum.Gerçi konusuda cezbetti beni ama.İlgisiz bir yorum olduysa özür dilerim...bye...

Nakhar dedi ki...

@opethmania;

six feet underdan sonra hicbir dizi bana heyecan vermedi bir ara ghost whisperer vardi onu da harcadilar simdi cnbce gozumden dustu, bir iki diziyi denk geldikce izliyorum desperato housewifes filan gerisi bos...

son bolumdeki soundtracki cok guzeldi, ahh ahh :) eskiye döndürdün beni simdi :)

camilla dedi ki...

nakharcığım, dikkat et kendine, ilaçların varsa düzenli kullan, sağlıklı beslen, temiz hava bol güneş olaylarına gir:) daha iyi olur belki hm?

Nakhar dedi ki...

@camilla;

öyle duzenli kullandigim bir hap yok cok sukur biraz yediklerimize ictiklerimize dikkat edecegiz sanirim tesekkur ederim :)

Düş Gezgini dedi ki...

Murph kanunlarına bağlama kendini.

Boşver hayat aksın sen sadece attığın kulaçlardan keyif almaya bak. Çıkamayacağın bi nehrin ilerisinde çağlayan varsa bunu dert etmek niye.

Nakhar dedi ki...

@düş gezgini;

sallasan da olmuyor ki, göz göre göre yani... :) belki kulaç atsan kurtulursun diye düşünüyorum da daha yüzmeyi bilmyorum :D...

Murph gelsinde şimdiki zamanda yazsın bakalım kanun kimi ikna edebiliyor kendine :)